SİNOP ATATÜRK DEVLET HASTANESİ ÜROLOJİDE İLERİ TEKNOLOJİ

Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tolga BAŞ, Genel Sekreterliğimize bağlı Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesin’de son teknoloji Fleksibl Sistoskopi cihazları Üroloji Ünitelerinde hizmete başlamıştır dedi.

SİNOP ATATÜRK DEVLET HASTANESİ ÜROLOJİDE İLERİ TEKNOLOJİ
06 Aralık 2014 - 18:59

Genel Sekreter Op. Dr. Tolga BAŞ alınan cihazların ürolojide ileri teknoloji cihazlar olduğunu, bu cihazlar sayesinde tanı ve tedavilerin daha kolaylaşacağını, yeni hizmete giren cihazlar ile hastalarımızın komşu illere teşhis ve tedavi için gitmelerine gerek kalmayacağını belirterek halkımıza hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Fleksibl Sistoskopi Nedir?

Fleksibl sistoskopi mesanenin (idrar kesesinin) içinin, teleskop benzeri ince, yumuşak bir alet ile incelenmesidir. Fleksibl Sistoskopi en son teknoloji ürünüdür ve daha önceleri uygulanan standart Sistoskopiye göre birçok üstünlükleri vardır.

Fleksibl Sistoskopi için kullanılan alet, Standart Sistoskopi aleti gibi sert olmadığı ve yumuşak olduğu için bir lokal anestezi ilacı sayesinde hastalar ağrı hissetmezler.

Fleksibl Sistoskopi Hangi Durumlarda Yapılabilir?

İdrardan kan gelmesi durumunda

İdrar yollarında tekrarlayan enfeksiyon (iltihap) hallerinde

Prostat hastalıklarının tanısında

İdrar kaçırma durumunda

Üretra(idrar kanalı) darlıkları ve diğer hastalıkların tanısında

Mesane taşları, ülserleri, polipleri ve divertikülleri gibi diğer hastalıkların tanısı için.

Daha önce mesane tümörü olan hastalarda kontrol amaçlı olarak

İdrarı zor yapma veya yapamama, ağrı durumunda

 Fleksibl Sistoskopi Nasıl Yapılıyor?

Fleksibl Sistoskopi narkoz almadan yapılan bir işlemdir. Bunun yerine lokal anestezi jeli üretraya verilir. Hasta işlem boyunca uyanıktır ve işlemi televizyon ekranından izleyip kendi mesanesini görebilir.

Fleksibl Sistoskopi genelde 5 dakika sürer. İşlemden hemen önce hasta idrarını boşaltmalıdır. Lokal anestezi uygulaması sonrası Fleksibl Sistoskop dikkatle üretradan ilerletilerek mesaneye ulaşılır. Mesane, prostat ve üretra incelemesi sonrası işleme son verilir. İşlem sonrası hastadan idrarının boşaltması istenir. Fleksibl Sistoskopi Sırasında gerekirse patolojik tanı amaçlı mesane içinden küçük örnekler alınabilir.

Fleksibl Sistoskopik muayene için hastanın hastaneye yatırılması gerekli midir?

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile fleksibl sistoskopların kullanılmaya başlanması ile sistoskopik muayenelerin büyük çoğunluğu üroloğun muayenehanesinde ağrısız yapılabilmektedir. İşlemi sonrası hastalar 1 saat içinde evlerine gidebilirler.

Bu haber 5181 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<