100 ESER SERGİSİ DÜZENLENDİ

Sinop’ta Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, Sinop Valiliği himayesinde “Müzemize Kazandırılan 100 Seçkin Eser” sergisi düzenlendi.

22 Kasım 2023 - 18:22 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:32

Arkeoloji Müzesinde düzenlenen “Müzemize Kazandırılan 100 Seçkin Eser” sergisine Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan ile birlikte; Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Metin Süren, Defterdar Mustafa Karadeniz ve vatandaşlar katıldı.

“GÜNÜMÜZE KADAR MUHAFAZA EDİLDİ”

Sergi açılışında bir konuşma gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdür V. Metin Süren, binlerce yıllık tarihi geçmişe ve çok sayıda medeniyet ev sahipliği yapan kentin önemli bir antik şehri olduğundan bahsederek; “Merkez İlçemiz ve İlçelerimizin tamamında köyleri ile birlikte bu medeniyetlerin izlerini taşıyan çok sayıda eserin yer almasıyla adeta bir açık hava müzesi formundayız. Kayıtlı yaklaşık 13 bin eserin yanında yaklaşık 500 adet tescilli kültür varlığımız eserlerimiz mevcut olup 100 yıllık Cumhuriyetimizin ilk çeyreğinde ilimizdeki müzecilik faaliyetlerine hız verilmiş, tespit ve tescil işlemleriyle koruma altına alınan kültür varlıklarımızın restorasyonları yapışarak gelecek kuşaklara aktarılmak üzere günümüze kadar muhafaza edilmiş ve bugünkü büyük potansiyel ortaya çıkmıştır.” Dedi.

 

“MİLLETİMİZ AZ ZAMANDA ÇOK YOL KAT ETMİŞTİR”

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ise burada yaptığı konuşmada; “Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 100 seçkin eserin sergilenmesi dolayısı ile burada bulunmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. 100. Yılı büyük bir coşku ile, büyük bir heyecanla geniş bir katılım ile bütün Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da kutladık, kutlamaya da devam ediyoruz. 100 yılda büyük Atatürk’ün de ifade ettiği gibi az zamanda milletimiz güçlü arzusu, medeniyete olan aşkıyla ve zekasıyla çok büyük bir yol kat etmiştir. 100 etkinlik derken tabi ki kurumlarımızın her biri gerçekten 100 etkinliğin ötesinde çok anlamlı etkinlikler yaptılar. Ben bütün kurum müdürlerine Cumhuriyetin 100. Yıl etkinliklerine katkı verdikleri için bütün kurum müdürlerimize, kurum çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza ve bu etkinliğe gönülden destek veren Sinop halkına minnettarlığımı ifade etmek isterim. Anadolu’muz, Türkiye’miz geçmişte kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda Selçuklu ve Osmanlı geçmişimizle de bu coğrafya ya Türk ve Osmanlı eserleri kazandırmış bulunmaktayız. Biz de biliyoruz ki Anadolu’muz Selçukluyla, Osmanlıyla ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bu medeniyetlerin daha üzerinde geliştirmeler yaparak, katkılar vererek, insanlara katkı vermeye devam ediyor.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapan Vali Özarslan ve protokol üyeleri daha sonra hep birlikte sergiyi gezdi.



Bu haber 11403 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<