"2. ULUSLARARASI GERZE SANAT ÇALIŞTAYI" BAŞLADI

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı” 7 farklı ülke, 13 farklı üniversite, 12 farklı disiplinden sanatçı ve akademisyenlerin katımlıyla başladı.

"2. ULUSLARARASI GERZE SANAT ÇALIŞTAYI" BAŞLADI
14 Ekim 2023 - 11:25 - Güncelleme: 14 Ekim 2023 - 12:55

Gerze Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştaya; Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kurum amirleri, akademik-idari personeli, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze’de sanat adına böyle bir programın düzenlenmiş olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalıştayda selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “Üniversiteler eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma yapmanın yanında, şehirle etkileşimi sağlamak, topluma bilim-kültür ve sanat alanlarında katkı vermek, sosyal kalkınmaya destek olmak gibi misyonlara da sahiptir. Ülkemizin birçok alandaki gelişimine kültür ve sanat da eşlik etmektedir. Sinop Üniversitesi farklı alanlarda ürettiği akademik çalışmalar ile bu gelişime en yüksek gayretle katkı sağlamak hedefindedir. Bu bağlamda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı vizyonu ile uyumlu birçok alanda ulusal ve uluslararası proje, sempozyum, çalıştay gibi akademik faaliyetlere tüm hızımızla devam etmekteyiz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Çalıştaya davetli konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, sanat ve sanat tarihi üzerine sunum yaptı.

Çalıştay sonunda protokol üyeleri tarafından Workshop Sanatçılarına ve çalıştaya katkı sağlayanlara belge ve plaketleri takdim edildi. 

Ayrıca Gerze Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan kendi yaptığı tabloyu, çalıştaya verdiği desteklerden dolayı Rektör Taşdemir’e hediye etti.

Programın ardından Rektör Taşdemir ve protokol üyeleri, workshop alanını ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yakından inceledi. 2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı 13-15 Ekim 2023 tarihleri arasında konferans, workshop uygulamaları gibi çeşitli etkinlikler ile üç gün boyunca Gerze Meslek Yüksekokulunda devam edecek.

Bu haber 9084 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<