ADAY ADAYI YAVUZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan A. Adayı Kadir Yavuz, Sinop Belediye Başkanlığına neden talip olduğunun sebeplerini basın mensuplarına anlattı.

20 Aralık 2023 - 18:10 - Güncelleme: 21 Aralık 2023 - 16:02

Bir işletmede düzenlediği basın açıklamasında gazetecilerle buluşan Yavuz; “Sinop’ta her türlü sosyal faaliyetin içinde bulunarak geldim. Yaşamın her evresinde örgütlü toplum içerisinde yer aldım. Bugün de Sinop’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nden A. Adaylığı için müracaatımı yaptım.” dedi.  Ayrıca Aday Adayı Yavuz, mevcut Belediye Başkanı uzun süredir tekrar aday olması için ikna etmeye çalıştığını, Ayhan’ın aday olmak istememekte ısrarcı olması üzerine aday adaylığı müracaatını yaptığını dile getirdi.

 

“BU ŞEKİLDE MEVKİYİ BIRAKMAK BİZİ İDEOLOJİK OLARAK SIKINTIYA SOKAR”

Belediye Başkanı olabilecek ehliyete sahip olduğunu düşünerek yola çıktığını söyleyen Yavuz burada yaptığı açıklamada; “Mevcut Belediye Başkanı arkadaşımız için bir dönem daha devam etmesi için yoğun bir çaba sarf ettim. O arkadaşımız gerek ticari işleri gerekse köyde yaptığı yatırımlar nedeniyle bu işi bırakacağını söylediğinde bu konunun doğru bir tercih olmadığını, bir dönem daha bu işi yapması gerektiğini, bu şekildeki bir mevkiyi bırakmanın ideolojik olarak bizi sıkıntıya sokacağını, bu konuda kendisinin yeniden düşünmesini, süreci yeniden değerlendirilmesini ve yeniden bir hamle yapmamız konusundaki ikna süreçleri beni adaylıkla ilgili polemiğimi geç bırakılmasına neden olan ana etmendir. Sonunda kendisinin siyaseti bırakmadığını ama aday olmayacağını açıklamasından sonra da bir durum değerlendirmesi yaparak, mevcut aday arkadaşlarımıza baktığımda da bunlardan herhangi bir eksik tarafımın olmadığı, benimde bu işi yapma konusunda ehliyetim olabileceği iddiasıyla kendi kendime bir talepte bulundum ve aday adayı oldum.”

“SONUÇ NE OLURSA OLSUN KESİNLİKLE O İRADEYE SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

2005’ten bu yana değişik görevlerde yer alan ve hala aktif olarak görevlerini sürdüren Yavuz, seçim sonucunda kaybedenin olmayacağını ifade ederek; “Sinop’ta 2005’te emekli oldum. Emekli olmadan önce de bulunduğum sivil toplum örgütlerinden ve sendikalarla ilgili siyasetle bağım sürekli vardı. 2005’te emekli olduktan sonra parti içerisinde fiili olarak görev aldım, İl Başkanlıkları görevini yürüttüm, Kayyum olarak başkanlık görevlerini yürüttüm, yöneticilik görevlerini yaptım hala aynı zamanda parti okulu Trabzon ve Rize’den sorumlu eğitim koordinatörüyüm, İl eğitim koordinatörlüğünü uzun süre yaptım. Bu bir demokratik rekabet bu rekabetin kaybedeni olmayacaktır. Mutlaka sonuçlar yapılacak olan eğilim yoklamasındaki irade kendisini şekilleyecektir ve bir arkadaşımız bu ben olabilirim başka bir arkadaşımız da olabilir çok önemli değil. Sonuçta parti kazanacaktır. Onun için ayın 24’ünde yapılacak olan bu eğilim yoklamasında sonuç ne olursa olsun kesinlikle o iradeye saygı gösterip yanında saf tutacağız. Böyle bir süreç benim için. Herkese hayırlı olmasını, partimize hayırlı olmasını diliyorum. Sonuç itibariyle bu demokratik rekabetin yaşanması güzel bir şey olacaktır.” dedi.

Bu haber 14926 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<