AĞABABA; "ADAYIN NERDE ERDOĞAN?"

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağababa; “Sinop’tan çağrı yapalım Erdoğan’a, ‘Adayın nerde Erdoğan? İstanbul’da, Mersin’de, Adana’da, İzmir’de ve Ankara’da adayın kim?’ aday bulamıyorsan bizim adayımız var.” dedi.

09 Aralık 2023 - 09:37 - Güncelleme: 09 Aralık 2023 - 13:46

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağababa ve Antalya Milletvekili Mustafa Erdem yerel seçimler öncesi bazı temaslarda bulunmak üzere Sinop’a geldi.

Ağababa ve Erdem, ilk olarak Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ı ziyaret etti. Başkan Ayhan ve partililer ile bir süre sohbet eden Milletvekillerinin gündemi, yaklaşan yerel seçimler ve Sinop oldu. Ziyaret ardından açıklamalarda bulunan Ağababa, Sinop’tan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, büyükşehirlerde adaylarını neden açıklamadıklarını sorarak; “Adayınız yoksa bizim var gelin bize destek olun.” Dedi. Ayrıca Ağababa, kardeş belediye uygulamasının önümüzdeki seçimlerden sonrada devam edeceğini işaret ederek, büyükşehirlerden, küçük şehirlere destekte bulunacaklarını işaret etti.

“ÖN SEÇİM YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Sinop’un Türkiye’nin en mutlu kenti olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Veli Ağababa; “Bu durum insana gelir gelmez yansıyor. Türkiye’deki balıkçılığın önemli merkezlerinden birisi. Sinop’ta bulunmak bizleri de mutlu ediyor. Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi birçok ilde ön seçim yapmayı planlıyoruz. Sinop’ta da arkadaşlarımızla görüşeceğiz, örgütümüzün fikrini alacağız. Fikirler doğrultusunda bir karar çıkaracağız önümüzdeki hafta içerisinde. Umarım Sinop tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği bir kent olur. Sadece Sinop değil, diğer ilçelerde de iddialıyız parti olarak. Tabanda ittifak kurarak başarılı olmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin genelinde çalışmalarımız devam ediyor.”

“SİNOP’TA BAŞARILI BELEDİYELERİMİZDEN BİRİ”

AK Parti’nin geçtiğimiz dönemlerde adaylarını önceden açıkladığını ve daha sonra CHP’ye meydan okuduğunu dile getiren Ağababa; “‘CHP adayın nerde?’ diye. Hala İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de 3 büyük ilde aday bulamamış. Bizde Sinop’tan çağrı yapalım Erdoğan’a, ‘Adayın nerde Erdoğan? İstanbul’da, Mersin’de, Adana’da, İzmir’de ve Ankara’da adayın kim?’ aday bulamıyorsan bizim adayımız var. Onlara destek isteyebiliriz. Aday arayışına girmene gerek yok. İstanbul ve Ankara çok iyi yönetiliyor. Diğer CHP’li belediyelerin iyi yönettiği gibi. Sinop’ta başarılı belediyelerimizden birisi.  Barış Başkanımıza ve önceki belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

“BÜYÜK BELEDİYELERİMİZ KÜÇÜK BELEDİYELERE KATKIDA BULUNACAK”

Yerel seçimler ardından Sinop’a katkıda bulunmak için çaba göstereceklerini aktaran Ağababa; “Sinop ayrıca tabi balığıyla meşhur ve mutlu şehir olmasıyla meşhur ama siyasetçileriyle de meşhur bir ilimiz. Uzunca yıllar grup başkan vekilliğimizi yapan Engin Altay’ın memleketi. 2015’den beri milletvekilliğimizi yapan sevgili kardeşim Barış Karadeniz’in memleketi. Dolayısıyla onların olduğu bir kentte Sinop’un daha doğru yönetileceğini biliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yeni alacağımız belediyelere de kardeş belediye uygulamasıyla birçok belediyeden hizmet geleceğini de buradan söylemek istiyorum. Benim görevim burada sürmeye devam eder. Bende bu konuda büyük belediyelerin, yeni alacağımız belediyelere katkı sunması için elimizden geleni yaparız. Belki çok kamuoyu bilmiyor ama bizim belediyelerimiz hükümetin vermediği desteği birbirlerine veriyorlar. Kardeş belediye anlamında. Birçok ilde kültür merkezleri, belediye binaları ve birçok hizmet veriliyor. Yollar, sokaklar yapılıyor. Her anlamda büyük belediyelerimiz destek veriyor. İstanbul’da da Sinop’un büyük bir ağırlığı var. Bunu hepimiz biliyoruz. Umarım önümüzdeki dönem Ekrem İmamoğlu başkanımız, Sinop’a da çok daha fazla hizmet eder. Çok daha fazla katkıda bulunur ki zaten bulunuyor. Ona da buradan teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ben bizzat Sinop’un belediyelerine katkı almak için Barış kardeşimizle çaba göstereceğimizi bütün Sinop’un bilmesini isterim.” diye konuştu.

Bu haber 12866 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<