AK PARTİ'DE YEREL SEÇİMLER İÇİN ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, AK Parti’de Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinin resmen başladığını duyurdu.

AK PARTİ'DE YEREL SEÇİMLER İÇİN ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI
09 Kasım 2023 - 17:31 - Güncelleme: 13 Kasım 2023 - 14:01

Aday müracaatlarının dijital ortamda alınmaya başlandığını ve bu kez başvuru aidatı almayacaklarını söyleyen Yavuz; “Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, il belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak. Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacak.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, belediye başkanlığı için adaylık başvurularının bugünden itibaren alınmaya başlandığını açıkladı.

Ön başvurunun dijital ortamda alınacağını söyleyen Yavuz, sonrasında aday formunun sıcak imzalı şekilde partiye teslim edilmesi gerektiğini anlattı.

“AİDATLAR GAZZE'YE GİDECEK”  
Yavuz, AK Parti’nin bu seçimde adaylık aidatı alınmayacağını, bunun yerine Gazze’ye bağış toplanacağını söyledi.

“Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak.” diyen Yavuz, “Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacak.” Diye konuştu.

“MECVUT VEKİLLER GÖREV VERİLEBİLİR”

Yavuz, AK Parti’nin mevcut milletvekillerinin, kendilerine görev verilmediği sürece aday adaylığı için başvuruda bulunamayacağını açıkladı. Yavuz, “Mevcut milletvekillerimiz kendileri öyle bir görev takdim edilmediği sürece kendilerinden aday müracaatı almayacağız.” diye konuştu.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 17 KASIM

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularının 17 Kasım’a kadar devam edeceği öğrenildi. Öte yandan, Meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği başvuruları da bugün başlarken, bu süreç de 3 Aralık’a kadar süreceği bildirildi.


Bu haber 12317 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<