ALICISINI BULDU!

Sinop’ta 2011 yılından bu yana hizmet veren ve satılık olduğu bilinen yerel gazeteyi Boyabat Eski Belediye Başkanı Şefik Çakıcı aldı.

ALICISINI BULDU!
03 Ağustos 2023 - 15:52 - Güncelleme: 05 Ağustos 2023 - 12:15
Bir süredir satılık olduğu bilenen yerel gazete el değiştirdi. Edinilen bilgilere göre, söz konusu yerel gazete uzun zamandır alıcısını bekliyordu. Yapılan bazı pazarlıklar sonuç vermemiş ve en sonunda, yapılan pazarlıklar sonucu Boyabat Belediye başkanlığı yapan ve istifa eden Şefik Çakıcı satın aldı.

“ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜ DEĞİL NASİHAT KÜLTÜRÜYLE HAREKET EDECEĞİZ”
Gazetenin ofisinde açıklamada bulunan Şefik Çakıcı; “Basın sektörünün, yetimin, öksüzün, esnafın, iş insanının ve memurun sesi olduğunu ifade eden Çakıcı konuşmasında, Sinop Pusulası’nın dedikoduyla değil bilgi ve belgeyle hareket edeceğini ve toplumun sesi olacaklarını işaret etti. Gazeteciliğin büyük bir emek istediğinin altını çizen Çakıcı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Sinop’umuzun güzel basın mensupları sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bugün yeni bir iş hayatına başladık. Belki bazen ön yargıyla baktığım bazen eleştirdiğim siyasi hayatında basın yayın organlarının ta içinde buldum kendimi ve bir artık basın yayın organının da sahibi oldum. Öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sinop Pusula Gazetesi yaklaşık 2011 yılında kurulan, bugüne kadar Sinop’a değer katan, basına değer katan bir haber anlayışıyla ve bugünden itibaren de ben artık devam etmiş olacağım. Dolayısıyla Murat Yılmazer ve buradaki çalışanlara hem Sinop’umuz adına hem de basın dünyası adına ve şahsım adına da özellikle teşekkür ediyorum, Allah razı olsun kendilerinden. Kolay gelinmedi gazetecilik kolay değil ben son 1 haftadır 3 gündür içindeyim hakikaten büyük bir emek yani yemeğin mutfakta yapılıp sofraya gelinmesi aşaması ne kadar zorsa ve keyifliyse bununda hem zor hem keyifli aşaması var. Peki nasıl bir basın anlayışım var bundan sonra Sinop Pusulası nasıl bir basın anlayışıyla hareket edecek.  Basın bir kitle iletişim aracı aslında her türlü haber ve fikirleri topluma ulaştıran yayın ürünü. Dolayısıyla bu yayın ve haberler dedikoduya değil bilgiye, belgeye ve olaya bağlı olması gerekiyor. Buna hep beraber zaten basın mensupları arkadaşlar dikkat ediyor. Özellikle Sinop Pusulası Gazetesi’de bu zamana kadar dikkat ettiği gibi bundan sonra da dikkat edecek. Peki Sinop’ta basın ne yapmalı bunu en iyi benden büyük Gazeteci Cemiyeti Başkanımız var sizler var ama benim kendi anlayışım şu; basın aslında sokakta bir köpeğin sesidir, evdeki bir kedinin sesidir, yetimin sesidir, öksüzün sesidir, esnafın sesidir, iş adamının, memurun, aslında toplumun her kesiminin sesidir. Dolayısıyla o gazeteye bakınca kendini orada görmesi lazım. Biz bu anlayışla inşallah devam edeceğiz. Ben özellikle hep anlayışım şudur basın ve insan dili şöyle olması gerekir; eleştiri kültürü değil nasihat kültürüyle hareket edeceğiz. Dolayısıyla eleştirmek bir tarafgillik demektir ama nasihat anlayana ilk söyleyişinde karşı tarafa mesaj veren ve karşı tarafta da etkisini bulan bir söyleme şeklidir. Dolayısıyla bugün kızım Ece’yle beraber burada sizlerin karşısındayım tekrar Murat Yılmazer kardeşime ve burada bütün ekibe canıgönülden, kalpten özellikle teşekkür ediyorum. Sizlerin zorluğunu sizlerin mutluluğunu bundan sonra hep beraber yaşayacağız diyorum.”
“SİNOP’A VE ÇAKICI’YA HAYIRLI OLSUN”
Sözlerine Çakıcı’yı siyasetten tanıdığını kaydederek başlayan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel; “Hepinizin de bildiği gibi Boyabat’a yıllarca emek vermiş Belediye Başkanı olarak biliyoruz. Bugün de Şefik Çakıcı ismini kendi camiamıza attığımı düşünüyorum tabi bu kendi gönül rızasıyla olmuş bir hareket. Sinop Pusulası Gazetesini kendi bünyesine aldı diğer ticaret işlerinin yanında. Tabi ki ileriki yıllarda siyasetteki durumu ne olur ona kendisi karar verecektir ama Sinop Pusulası artık onun kaptanlığında gidecek. Pusula Gazetesinin kaptanı olabilir ama biz bir camiayız tüm camia Sinop’ta et ve tırnak gibi bu zamana kadar da böyle geldik bundan sonra da böyle gidecektir. Zor bir görevi üstlendi, halkın sesi olmak az önce kendisi sokaktaki köpekten evdeki kedinin de sesi olmalı dedi iyi bir tariftir ama işte bu ses olmak her zaman kolay bir hadise değildir. Doğrudan şimşekleri zaman zaman üzerinize çeken bir noktadadır. Toplumun büyük bir kısmından kesiminden eğer takdir ve teşekkür alıyorsanız mutlaka bir bölümümden de yaptığınız yayınlar nedeniyle eleştiri alacaksınız. Ben şunu söylerim en basit haber bazı insanların acı çektiği haberdir. Mesela trafik kazası ama trafik kazasının oluş şeklini gazeteye aktarırken bir hatalı sollamadan bahsediyorsa hatalı sollamayı yapan otobüs kaptanının ailesi size şiddetle karşıdır. Çünkü onu suçladınız artık ama elde değil her haberin tarafı vardır. Zor bir iş ama keyifli bir iş halkın sesi olabilmek. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum hem kendine hem ailesine dolayısıyla da Sinop’a yeni yönetimiyle yola çıkan Sinop Pusulası Gazetesi sayın Şefik Çakıcı’ya.” Diye konuştu.
 
Bu haber 11380 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<