ANIT KİLİTLİ OLMAZ!

Sinop’ta deniz şehitleri anıtına vurulan kilidin artık kalkması gerektiğini söyleyen Gazeteci Deniz Özen, yetkililere seslendi.

ANIT KİLİTLİ OLMAZ!
15 Mart 2024 - 18:56 - Güncelleme: 16 Mart 2024 - 15:28

30 Kasım 1853 yılında Sinop limanında, Rus baskınında kadim kentimizi kahramanca savunurken şehit düşen 2 bin 800 askerimiz, ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, Deniz Şehitliği Anıtında her yıl düzenlenen törenle anılıyor.

Gazeteci Deniz Özen, söz konusu deniz şehitleri anıtının kilit altında tutulmasını gündeme taşıyarak yetkililere seslendi. Yılın belirli günlerinde sadece protokole açılan deniz şehitliğine yılın her günü vatandaşların ulaşabilmesi sağlanması gerektiğinin altını çizen Özen; “ Dökme toplarla ateş toplarına karşı mücadele eden, bir an bile canını düşünmeden kahramanca savaşan, Çanakkale destanını bizlere kazandıran aziz  şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşlısı genci şehidinin yanında dinlenmeli. Banklar koyulmalı. Çocuklar oynamalı. Hayaller kurmalı gençler.  Ya böyle olmalı ya da son nefeslerini bıraktıkları karadeniz kıyısına taşınmalı şehitlik.

Ne demişti üstat; ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.’ İşte bu duygu ile ‘Bize zincir vurulmasın’ diye canını veren aziz şehitlerimizin anıtına bizler zincir vurmamalıyız.” Dedi.

Bu haber 16519 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<