AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA SİNOPLU SPORCULAR ÜLKEYİ TEMSİL EDECEK!

16-21 Nisan tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Avrupa Bilardo Şampiyonasında, Sinop’u ve Türkiye’yi üç Sinoplu sporcu temsil edecek.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA SİNOPLU SPORCULAR ÜLKEYİ TEMSİL EDECEK!
12 Nisan 2024 - 13:40 - Güncelleme: 19 Nisan 2024 - 17:12

Ankara Türkiye Bilardo Federasyonu Gölbaşı Tesislerinde 16-21 Nisan tarihleri arasında 16 Ülkeden 63 Sporcunun katılımıyla Avrupa Bilardo Şampiyonası düzenlenecek. Türkiye Bilardo Federasyonu Ersan Ercan, Sinop ve Türkiye adına şampiyonaya katılan sporcuların üçünün de Sinoplu, Berkay Karakurt, Ömer Karakurt ve Denizcan Akkoca olduğunu söyledi. Üç Sinoplu sporcunun uzun yıllardır Bilardo Sporuna çok emek verdiklerini ve ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Ercan, sporculara başarılar diledi. Öte yandan 29 Nisan- 2 Mayıs tarihleri arasında da 1. Lig Play Off müsabakalarının başlayacağını hatırlatan Ercan, Sinop Spor ve Modi Bilardo Spor Kulüpleri’nin Sinop adına katılacağının altını çizdi.

“SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Türkiye Bilardo Federasyonu olarak 3 aylık çok sıkı bir maratona girdiklerini işaret eden Başkan Ersan Ercan; “Salı günü itibariyle Avrupa Üç Bant Bilardo Turnuvası başlayacak. Hem milli takımlarda hem bireysel olarak. Bu Avrupa Şampiyonasında “Sinop” ilinden üç sporcumuz var. Berkay Karakurt , Ömer Karakurt ve Denizcan Akkoca  Avrupa Şampiyonasında hem Türkiye’yi hem Sinop’u  temsil edecekler. Bildiğiniz gibi Berkay Karakurt geçtiğimiz senin Avrupa ikincisiydi umarım bu sporcumuz da güzel bir netice alarak belki de bir altın madalya, Avrupa Şampiyonluğu alarak ülkemizi ve Sinop’u gururlandırır. Onun ardından hemen sonra Türkiye Birinci Lig’i yine Ankara’daki tesisimizde başlayacak, onun ardından da 30 günlük bir Türkiye Şampiyonası, Haziran ayında da Dünya Kupası ve Dünya Artistik şampiyonası olmak üzere 3 aylık çok sıkı bir maratona giriyoruz ve bu maratonda da Avrupa ve Dünya Kupası olmak üzere uluslararası şampiyonalarımız da var. Şimdiden katılacak sporcularımıza başarılar diliyorum.”

“BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Avrupa Şampiyonasında 16 ülkeden 64 sporcu ile oynanacağını dile getirerek şampiyonanın çok önemli olduğunu aktaran Ercan; “Geçmiş yıllardaki başarılarımızı tekrar edip, tekrar ay yıldızlı bayrağımızı göndere dikmek ve istiklal marşımızı okutmak istiyoruz. Sinoplu 3 tane bilardocumuza da başarılar diliyorum. Umarım her zamanki gibi bizi gururlandırırlar. Bunun yanında da 1.Ligde Sinopspor ve Sinop Modi Spor Kulübü olmak üzere 24 takımlı  1. Lig’de 2 tane Sinop takımı da yarışacak. Bu da bizim için önemli bir gelişme ve Sinop adına oldukça gurur verici bir olay. Türkiye Bilardo Federasyonu olarak sezona çok güzel başladık. Hem kadınlar Avrupa Şampiyonasında hem artistik şampiyona da güzel dereceler elde ettik, Avrupa Şampiyonluğunu kazandık. Umarım bu madalya sayısı yıl sonunda rekor bir seviyeye gelir. Güzel başladık güzel devam ediyoruz. Umarım milli sporcularımız bizleri her zaman olduğu gibi gururlandırmaya devam ederler.” Diye konuştu.


Bu haber 12293 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<