BAŞKAN ADAYI GÜRBÜZ, GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

05 Ocak 2024 - 19:19 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 11:50

24 Aralık’ta ön seçim üyelerin oyları ile Belediye Başkan Adayını Metin Gürbüz olarak belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi, kentte seçim çalışmalarına başladı.

Kapalı Pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşarak seçim çalışmalarına başlayan Chp Adayı Gürbüz’ün, ikinci durağı 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti oldu. Ziyarete Başkan Adayı Gürbüz’ün yanı sıra, Eşi Özlem Gürbüz, İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, Merkez İlçe Başkanı Filiz Güdük ve partililer katıldı. Burada gazetecilerle kent üzerine diyaloglar kuran Başkan Adayı Gürbüz, sorunları iyi bildiğini ve uzunca bir süredir Sinop hakkında dersine çalıştığını vurguladı. 

“TALEPLERİ TOPLUYOR, PLANLARIMIZI YAPIYORUZ”

Kendilerini 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlayan Cemiyet Başkanı ve gazetecilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Adayı Metin Gürbüz; “Bugün bizleri 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak ağırladınız. Çalışmalarımız kapsamında ziyaretlerimize başladık. Uzunca bir zamandır CHP Örgütleri, kongre süreçlerinde olduğu için siyasi faaliyetler içerisindeydi. 1 yıldır aktif ve dinamik olan CHP kadroları, 24 Aralık’ta yaptığımız ön seçim sonrası sokakta büyük bir teveccühle, coşkuyla karşılandığını gördük. Partili yurttaşlarımızın ve vatandaşlarımızın yerel yönetimlere yönelik bir umudu var. Buradaki beklentileri çok yüksek. Uzun zamandır yaşanan ekonomik sıkıntılar derinleşmiş durumda. Bunlarla ilgilide talepleri aldık ve kentin geleceğine yönelik planlarımızla ilgili bilgilerimizi verdik. Kaynağı nasıl yaratacağımızı ve çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Siz basın mensupları sayesinde de bunları daha geniş kitlelere ulaştırıyoruz. 31 Mart’a kadar çalışmalarımız devam edecek.  Yurttaşlarımızın büyük bir teveccühü ile 31 Mart’ta seçimleri kazanarak. Bu bayrağı tekrar burada dalgalandırmak ve daha yukarı taşımak için mücadele edeceğiz. 2019 yerel seçimlerindeki 4 bin 900’lük oy farkını daha da yukarlara çıkartacağız.” 

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Yaklaşık 6 aydan bu yana seçim atmosferinde olduklarını belirten Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak; “Kongreler süreciyle il ve ilçe yönetimlerimizi oluşturduk. İl başkanımızla beraber ön seçim yapacağız sözünü vermiştik ve bunu tuttuk. Gerçekleştirilen Ön seçimde Metin Bey %44’e yakın bir oy oranıyla seçildi. Bu kapsamda seçim çalışmalarımıza hemen başladık. Bundan sonra da yaptığımız programlar dahilinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“1 NİSAN SABAHI EN ÇOK BELEDİYE BİZDE OLACAK”

Kenti basın ve halk ile birlikte yöneteceklerine söz verdiklerini hatırlatan İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya; “Bu kenti basınımızla ve halkımızla beraber yöneteceğiz demiştik. Yine verdiğimiz sözlerden birini tuttuk ve ön seçimimizi yaptık. Üyelerimizin takdiri ile Sayın Metin Gürbüz’ü üyelerimizin oylarıyla İl Belediye Başkan Adayımız olarak belirlemiş olduk. Ön seçimlerin hemen ardından çalışmalarımızı programladık. Bilindiği gibi son üç dönemdir, CHP’li belediyeler yönetiyor Sinop’u. Önümüzdeki dönemde de Sayın Metin Gürbüz, bir dönem daha CHP bayrağını Sinop Kalesinde dalgalandırmaya devam edecek. Birlikte iyi bir çalışma programı oluşturduk. Uyumlu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hem belediye meclis üyesi sayımızı arttıracağız. Hem de İl Genel Meclisi Üyesi sayımızı arttırarak şehirde daha etkin, daha çok söz sahibi olan parti konumuna geleceğiz. Sinop’ta 1 Nisan sabahı en çok belediyeye sahip parti biz olacağız. Bu inanç ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam etmeyi sürdüreceğiz.”

“SEÇİLEN HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN, UMARIM ENERJİSİNİ BU ŞEHRE HARCAYABİLİR”

Seçim propagandasının başlangıcında, Sinop Basını ile bir araya gelen CHP heyetine teşekkürlerini sunan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise burada yaptığı konuşmada; “CHP ekibinin yeni belediye başkan adayı ile birlikte cemiyetimizi ziyareti bizleri sevindirdi. Belediyeciliğin nelerden etkilenip, etkilenmediğini yakında tarihimizde gördük. Örneğin, korona döneminde, sokağa çıkma yasaklarının da patlak verdiği yaklaşık 2 yılımız bununla geçti. Belediyeciliğin birçok alanda 2. Plana itelenmek zorunda kalındığı dönemlerdi bunlar. Aynı zamanda Türkiye’de yaşanan belki yüz yılın en büyük depreminin sadece deprem bölgesini vurmadığını, gelirler bakımından, belediye gelirlerinin neredeyse yarı yarıya düştüğü bir dönemi de yaşadık. Bunu da mevcut Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın ve Chp’nin bir şansızlığı olarak görüyorum. Belediyeciliğin tam anlamıyla yerine getirilebileceği, salgın hastalıklardan ve felaketlerden umarım önümüzdeki dönemlerde fazlaca karşılaşmayız. Seçilen hangi parti olursa olsun, umarım enerjisini bu şehre harcayabilir. Bu ziyaretten dolayı herkese teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Bu haber 16049 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<