BAŞKAN ADAYI YEŞİL, VATANDAŞLARA SESLENDİ!

Deva Partisi Erfelek Belediye Başkan Adayı Cevdet Yeşil, paylaştığı video ile seçmene seslendi ve bazı konuların altını çizdi.

BAŞKAN ADAYI YEŞİL, VATANDAŞLARA SESLENDİ!
04 Ocak 2024 - 18:04 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 11:50

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin’in katılımıyla Erfelek Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Cevdet Yeşil, Erfelek’te adliyenin kapatılması başta olmak üzere, Yepaş ve cezaevinin kapatılması konularına değindi. Paylaştığı videosunda Erfeleklilere seslenen Yeşil, artık bu gidişata dur denmesi gerektiğini işaret etti. Yerel seçimlerde vatandaşların desteklerini isteyen Yeşil, “Geçmişte muhalefette olmamıza rağmen bir şeyleri başardık, yarında başarırız. Oturarak siyaset yapılmaz.” Dedi. Seçilmesi durumunda ilçeye hizmet edeceğinin ve kapı kapı gezeceğinin sözünü verdi.

“ERFELEK HALKININ SUÇ MU İŞLEMESİ GEREKİYOR?”

Açıklamasında, Erfelek İlçesinin kan kaybettiğini kaydeden Belediye Başkan Adayı Cevdet Yeşil; “Çok kıymetli hemşerilerim 16.12.2023 Cumartesi günü ilçe kongremizi Genel Başkan Yardımcımız Sayın İdris Şahin’in katılımıyla gerçekleştirdik. Orada çok önemli konulara değindik. Başta doğalgaz olmak üzere adliyenin kapatılması, YEPAŞ’ın kapatılması, cezaevinin kapatılmasıyla ilgili konulara değindik. Bakın artık bu gidişata dur dememiz gerekiyor. İlçemiz gerçekten çok kan kaybediyor. Adliyemizin kapatılmasıyla ilgili kriterler oluşmamasına rağmen ilçe adliyemiz kapandı. İlçe adliyemizi neden kapattılar? Tasarruf diye. Kaç tane personelimiz vardı?10 tane. Buradan soruyorum; 10 tane personelden tasarruf yapacağız diye 60 yıllık adliyeyi kapatıyorsunuz. Hiç burada esnafın kaybını düşünmeden, burada ticaret yapanlarla Erfelek halkının kaybını düşünmeden bunu yapıyorsunuz. Adliye 30 km, kriterlere uyuyor, sınırdayız. Nüfus 5 binin altına düşmesi gerekiyor.12 binin üzerindeyiz. Dosya sayısı 500’un altına inmemesi gerekiyor.500 ‘ün altına inmesin diye Erfelek halkının suç mu işlemesi gerekiyor? Olay mı çıkarması gerekiyor? Bu nasıl bir zihniyettir? Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır? Nasıl bir siyasete hizmet etmektedir? Özellikle kurumlara seslenmek istiyoruz, tasarruf diyorsunuz, bir olay oluyor iki tane jandarma arabası Sinop’a gidiyor. Bu külfet değil midir? Bir olay oluyor iki tane emniyet arabamız Sinop’a gidiyor.12 bin nüfuslu ilçemiz Sarboğa, Himmetoğlu, Hürremşah, Çayır, Tombul, Sarıboğa’daki köylerimizin insanlarının adliyelerde işi oluyor. Karapınar’dan doğru Sinop’a gidiyor. Erfelek bundan ne alıyor? Hiçbir şey. Eskiden bu insanlar Erfelek’e inerdi, çayını, çorbasını içer, alışverişini yapardı, adliyedeki saatini beklerdi ve işini görür giderdi. Buradan Sinop 55 km gidiş 55 km geliş. Herkesin aracı yok. Bir Sinop’a gidiş-geliş 600-700 TL. İnsanlar bu paraları vermek zorunda kalıyor insanlar alışverişlerini Sinop’tan yapıyor, paraları Sinop’a bırakıp gidiyorlar. Erfelek bundan hiçbir şey alamıyor. Yine Yeniçam, Selbeyi, Gümüşsuyu, İncirpınarı köylerimiz yine aynı şekilde direk Sinop’a gidiyor. Yetmiyor bu bölgedeki insanların işleri oluyor, nasıl olsa Sinop’a gidiyorum düşüncesi ile Sinop’a gidiyor, işini görüyor, alışverişini yapıyor çekip gidiyor.”

“DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ”

Liyakatsiz yöneticilere artık dur demenin zamanının geldiğini aktaran Başkan Adayı Yeşil; “Arkadaşlar bunlar külfet değil mi? Bu vatandaşın tasarrufu ne olacak? Neden komple kapatacağınıza 4 personele indirerek bu adliyenin devamını sağlamadınız? Yazık günah değil mi? Durağan’ı kapatacaktınız, Türkeli’yi kapatacaktınız, onlara söz geçiremediniz. Erfelek halkı her şeyi ile mülayimdir, sesi çıkmaz, ne yapsak mubahtır. Zihniyet bu. Yazıklar olsun! İşte biz bu noktada diyoruz ki saygı değer Erfelek halkı artık bu gidişata mutlaka dur dememiz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağız? Hep beraber yapacağız. Liyakatsiz yöneticilere artık dur demenin zamanı geldi bunu siz yapacaksınız.”

“OTURARAK SİYASET YAPILMAZ”

Yerel seçimlerde Erfelek Halkının desteklerini isteyen Yeşil sözlerine şu ifadelerle son verdi; “Önümüzde 31 Mart 2024 ‘te yerel seçimler var. Sizden özellikle rica ediyorum, destek istiyoruz. Futbol takımı tutar gibi lütfen parti tutmayın. İlçemiz önemli. Bakın sürekli kan kaybediyoruz. Bunu geçmişte yaşadık, yok iktidar olmazsa olmazmış. Bal gibi oluyor. İktidarı da gördük, muhalefeti de gördük. Seçimde özellikle sizlerden rica ediyoruz, adaylara bakın. Kimler bu işlerin peşinde koşturabilir? Kimler samimidir? Kimler yapabilir? Kime inanıyorsanız ona destek verin. Eğer benim yapacağıma inanıyorsanız partiyi bir kenara koyun, destek verin. Bizimde yukarda gücümüz var. Geçmişte muhalefette olmamıza rağmen bazı şeylerde başarılı olamadık, bazı şeylerde olduk. Bunları sinema salonunda anlattık. Yarında bu işi kesinlikle yaparız. Burada otururken siyaset yapılmaz. Gerekirse bir kapıdan girip bir kapıdan çıkacağız. Eğer ilçeye hizmet etmek istiyorsanız. Ben bunun sözünü veriyorum.” Diye konuştu.

Bu haber 10658 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<