BAŞKAN AYHAN'DAN DOĞALGAZ PAYLAŞIMINA TEPKİ!

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun’un doğalgaz paylaşımına tepki göstererek; “ Biz belediye olarak 2021 yılında zaten gereğini yapmıştık ancak bu zamana kadar ne değişti? O zaman imar yok deniliyordu. Şimdi de yok.” Dedi.

BAŞKAN AYHAN'DAN DOĞALGAZ PAYLAŞIMINA TEPKİ!
22 Aralık 2023 - 18:36 - Güncelleme: 23 Aralık 2023 - 15:38

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, geçtiğimiz günlerde sosyal medyasından bir paylaşım yapmış ve “Osmaniye Mahallemiz doğalgaza” kavuşuyor diyerek; “Akmercan Doğalgaz Firması tarafından 2024 yılı yatırım programına alınan Sinop Merkez Ordu Mahallemizin doğalgaz ulaşmayan kısmı ile Osmaniye Mahallemiz doğalgaza kavuşuyor. Yeni yıl itibariyle çalışmalarına başlanacak olan doğalgaz, mahallelerimize hayırlı olsun. Mahallelerimizin doğalgaz arzının sağlanmasına öncülük eden bakanlarımıza, valilerimize, Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e ve Akmercan Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Akmercan'a teşekkür ediyorum.” Demişti.

BAŞKAN AYHAN, MECLİS KARARI İLE CEVAP VERDİ

AK Parti İL Başkanı Uğur Giresun tarafından yapılan bu doğal gaz paylaşımı sonrası 2021 Yılında alınan belediye meclis kararını hatırlatan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “EPDK yasasında yapılan bir değişiklikle imar planı olmayan yerlerde kadastral yollardan doğalgaz boru hattı geçirilebilir. Daha sonra imar planı geldiğinde bu hatların deplase edilmesi gerektiğinde bu masrafı belediyeler karşılarsa bununla ilgili bir belediye meclisi kararı alıp, taahhütte bulunurlarsa oralara doğalgaz dağıtım şirketleri doğalgaz arzı sağlar diye bir madde var. Ben bunu anlatıyorum bir seneden beri kimseyi inandıramıyorum. Bu kanuna göre de biz Sinop Belediye meclisinden karar aldık 10 yıl içerisinde ulaşılabilecek deplaseler ile ilgili tüm masrafları Sinop Belediyesinin karşılayacağına dair oy birliği ile taahhütname imzaladık. Bunu da Akmercan’a gönderdik ancak ak mercan imar olmaması, bundan da Sinop Belediyesini sorumlu tutuyor. Şimdi ne oldu da seçim öncesi tekrar doğal gaz vaatleri veriliyor. Biz belediye olarak 2021 yılında zaten gereğini yapmıştık ak mercan için şimdi ne değişti? Şuan da imar yok. Tabii halkımız hizmet alsın, doğal gaz kullansın. Biz belediye olarak yıllardır bunu söylüyoruz.” Dedi.

Bu haber 15530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<