BAŞKAN DEMİREL'DEN, ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ YILDIRIM'A ANLAMLI HEDİYE

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Mehmet Akif Ersoy okulunda eğitim-öğretim gören ve aynı zamanda “Gökyüzünden Şiir Yağmuru” kitabının yazarı olan Yağmur Yıldırım’ı ziyaret etti.

BAŞKAN DEMİREL'DEN, ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ YILDIRIM'A ANLAMLI HEDİYE
27 Şubat 2024 - 19:16 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 15:35

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Mehmet Akif Ersoy okulunda eğitim-öğretim gören ve aynı zamanda “Gökyüzünden Şiir Yağmuru” kitabının yazarı olan Yağmur Yıldırım’ı ziyaret ederek “Şiir Ustalardan Öğrenilir” isimli kitabı hediye etti. 

 

“BUNDAN SONRA DA YAĞMUR’U BİR ATİLLA İLHAN GİBİ GÖREBİLECEĞİMİ UMUYORUZ”

 

Hediye takdimi sırasında konuşan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel; “Bu kitabın basıldığını öğrendiğimizde ne yapmamız gerektiğini düşündük. Yağmur’un alanıyla ilgili bir ödüllendirme yapalım dedik. Ulaşabildiğimiz düzgün bir kaynak olarak Metin Celal’in Şiir ustalardan öğrenilir adlı kitabını bulduk. Kitapta bir çok şairden alıntılar var. Metin Celal Orta Doğu Teknik Üniversitesi Petrol Mühendisi. Yani diplomasının şiirleriyle alakası yok aslında. Metin Celal şiirin içten geldiğini bize öğretmiş oldu. Yağmur’u kutluyoruz ve başarılar diliyoruz. Bundan sonra da Yağmur’u bir Atilla İlhan gibi görebileceğimi umuyoruz.” Diye konuştu. 

 

“ÖĞRETMENİMİZ DE GERÇEK BİR KİTABA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ARAŞTIRMALAR YAPTI”

“Gökyüzünden Şiir Yağmuru” kitabının yazarı ve aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy okulunda eğitim-öğretim gören Yağmur Yıldırım da; “Ben 7 yaşındayken öğretmenimiz bir ödev vermişti. Bende ilk şiirimi o zaman yazmıştım. Daha sonra öğretmenimiz beğendiğini söyleyince bende aileme göstermeye karar verdim. Sonra benim şiire olan sevgim arttıkça daha fazla yazmaya başladım ve ailemin tebrik etmesiyle özgüvenim gelişti. Daha fazla şiir yazdıkça şiire olan sevgim arttı. Ortaokulu geldiğimde ise yazmaya devam ettim. Şiirlerimi Manolya öğretmenimle paylaştım. Ondan kapak yapması için rica ettim. Çünkü şiirlerim için kitap bastıracaktık. Bu kararı annemle birlikte düşünmüştük. Öğretmenimiz de gerçek bir kitaba dönüştürmek için araştırmalar yaptı. Daha sonra öğretmenim bu konuyu benimle paylaştı ve beni çok mutlu etti. Kitabın çıkması için çok emek verdi. Sonrasında ise kitabımız çıktı.” dedi. 

“DUYGULARI, HİSLERİ VE FARKINDALIĞI ÇOK YÜKSEK”

Yağmur Yıldırım’ın öğretmeni Dr. Manolya Yücedağ ise; “Yağmur benim için çok özel bir öğrenci. Duyguları, hisleri ve farkındalığı çok yüksek. Yağmur çok güzel bir çocuğumuz. Onunla bir şiir kitabımız olduğu için çok gururlu ve mutluyum. İnşallah yazmaya devam eder ve bende hep arkasında olurum.” Şeklinde konuştu. 

Ziyaret sonunda Gökyüzünden Şiir Yağmuru” kitabının yazarı olan Yağmur Yıldırım kitabını imzalayarak Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’e hediye etti.


Bu haber 10358 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<