BAŞKAN GÜNDOĞDU'DAN ESNAFA ÖNEMLİ DUYURU!

Sinop Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, yeni yasaya göre esnafların fiyat tariflerinin işletmelerinin giriş, çıkış ve masaların üzerlerinde olması gerektiğini söyledi.

BAŞKAN GÜNDOĞDU'DAN ESNAFA ÖNEMLİ DUYURU!
07 Haziran 2024 - 13:14 - Güncelleme: 11 Haziran 2024 - 17:32
Başkan Gündoğdu, geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından işletmelere yönelik yapılan yasayı hatırlattı. İşletmecilerin fiyat tarifelerini mutlaka asmaları gerektirdiğini anımsatarak; “Sadece asmak yetmiyor. Esnaf odasına gelerek fiyatlarını resmileştirmeleri gerekiyor.” Dedi. Tüketicilerin şikâyet etmesi durumun resmi fiyatların dikkate alınacağını işaret etti. Ayrıca Gündoğdu, işletmelerin fiyatlarını resmiyete aldırmaları için Sinop Esnaf ve Sanaatklar Odasına müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.
“FİYATIN BİZE GELMESİ LAZIM”
Hangi sektör olursa olsun fiyat tarifesi kullanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gündoğdu; “Şu anda işyerlerinin girişinde, çıkışında ve masaların üzerinde fiyat tarifelerinin olması gerekiyor. Diğer bir kısımda ise resmi olarak bizden fiyat tarifesini talep etmesi gerekiyor. Şikâyet olduğu zaman işletmedeki fiyatın geçerliliği olmuyor. Resmiyetteki fiyatın geçerliliği oluyor. Sektördeki temsilciler toplanacaklar ürünlerinin adetlerini bildirecekler ve gramajlarını bildirecekler ve bunları fiyatlandıracaklar. Fiyatlandırdıktan sonra o sektörde kaç kişilerse örnek verelim 50 kişiler. 50 kişinin en az 40 tanesinin imzası gerekiyor. Bize fiyatın gelmesi lazım. Yönetim kurulumuz onay sürecinde görüşüyor. Daha sonra Odalar Birliği’ne havale ediyoruz. Orada çıkan sonuç red ya da olumlu bize dönüş oluyor. Olumluysa da zaten biz ona resmiyet kazandırıyoruz. İşyeri sahiplerinin kaşeli imzalı bize müracaat etmesi gerekiyor. Yönetim kurulumuz bunu değerlendirecek, bu fiyat doğrudur diye. Doğruysa odalar birliği çevre illeri ve kendi bünyesinde bunu araştıracak bize 7 gün içinde tebliğ edecek. Bizde bunu üyelerimize duyuracağız. Hangi sektör olursa olsun herkesin fiyat tarifesi kullanması gerekiyor. Şu andaki kanunlar bunu söylüyor. Bizde sektörleri tek tek toplayıp dilimiz döndükçe anlatıyoruz.  Bu vesileyle esnaf arkadaşlarımıza hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.” diye konuştu.

 

Bu haber 12313 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<