BAŞKAN GÜNDOĞDU; "YAZAR KASALAR PASİF DURUMA DÜŞECEK"

Sinop Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu; “Esnaflarımızın yazar kasalarda bir banka yüklü değilse, 1 Temmuz itibariyle kullanmış oldukları yazar kasalar pasif duruma düşecektir.” dedi.

BAŞKAN GÜNDOĞDU; "YAZAR KASALAR PASİF DURUMA DÜŞECEK"
04 Haziran 2024 - 14:06 - Güncelleme: 07 Haziran 2024 - 10:56
Esnaf Odası Başkanı Gündoğdu, Sinoplu esnaflara uyarıda bulundu. Yeni düzenlemeye göre esnaflar işyerlerinde kullandıkları yazar kasalarında bir bankanın yüklü olmasının gerekli olduğunu dile getirdi. 1 Temmuz’a kadar düzeltilemeyen yazar kasaların pasif duruma düşeceğinin altını çizen Gündoğdu, fiş ve fatura kesilemeyeceğine dikkat çekti.
Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Vergi usul kanunun 551 nolu tebliğine istinaden esnaflarımızın iş yerlerinde kullandıkları yazar kasalarda herhangi bir bankanın olması gerekiyor. Eğer yazar kasalarda bir banka yoksa 1 Temmuz itibariyle kullanmış oldukları yazar kasalar pasif duruma düşecektir ve kullanılmayacak. Fiş ve fatura kesimi yapılamayacak. Üyelerimizin mağdur olmamaları için 1 Temmuz’a kadar kullanmış oldukları yazar kasalarda hiç banka yok ise hangi bankayla çalışıyorlarsa lütfen yazar kasalarında bir banka yükletsinler. Sinop Esnaf Odası Başkanı olarak esnaflarımıza duyuruyoruz. Kimse mağdur olmasın.” diye konuştu.

 

Bu haber 10306 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<