BAŞKAN GÜRBÜZ'DEN EŞİT VE ADALETLİ HİZMET VURGUSU!

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyete bağlı gazeteciler, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz’ü makamında ziyaret etti.

BAŞKAN GÜRBÜZ'DEN EŞİT VE ADALETLİ HİZMET VURGUSU!
05 Nisan 2024 - 16:08 - Güncelleme: 12 Nisan 2024 - 13:05
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, gazeteciler göreve yeni seçilen Gürbüz’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Ardından Gürbüz’e çeşitli sorular yönelten basın mensupları, önümüzdeki 5 yılda kent için nasıl bir yol izleneceğini sordu. Başkan Gürbüz, tüm sorulara cevap vererek; “5 yıl içerisinde yapacağımız çalışmalara, basın mensupları bile yetişemeyecek. Kaybedecek vaktimiz yok. Bayram ve bayramdan sonrası için hazırız. Bu kenti önce yaz sezonuna hazırlayacağız.” dedi.
Ayrıca Gürbüz, kentin anahtarını teslim aldığı günden itibaren azim ve kararlılıkla, Sinopluların temel sorunlarını çözmek, kenti daha modern, daha ileriye taşıyacak projeleri hayata geçireceklerinin altını çizdi.

“MAVİ BAYRAKLI PLAJLARIN MÜJDESİNİ VERMEK İSTİYORUM”
Projeleriyle ilgi bazı açıklamalarda bulunan Başkan Gürbüz; “Önümüzdeki dönem birçok projeleri hayata geçireceğimiz bir dönem olacak. Sinop’un içme suyu problemleri vardı düşük basınçtan kaynaklanan Gelincik Mahallesi ve Korucuk Mahallemizdeki su sorunlarımızı çözmek ve aynı zamanda, 4 tane yeni mahallemizde kanalizasyon ve alt yapı projeleri. Aynı zamanda iki noktaya biyolojik arıtma tesisi, üçüncü noktaya da mebran arıtma tesisi projeleriyle ilgili İller Bankası’ndan, Samsun’dan, Ankara’dan gelen heyetle bir tanışma ve çalışma ziyaretinde bulunduk. Fikirlerimizi ortaklaştırdık. Tüm teknik arkadaşlarımızla ortak bir masa etrafında toplanarak onlarla proje ve maliyetini tartıştık. Sonuç olarak ortak karar ve projede anlaşıldı. Bu dört tane proje 1.6 milyar lira tutuyor. İnsan sağlığından hiçbir şey önemli değil. Yıllar önce kaybettiğimiz mavi bayraklı plajları bu projeler sayesinde hayata geçirmiş ve tekrar kazanmış olacağız. Bununda müjdesini vermek istiyorum.”

ÇİÇEK YERİNE MAMA BAĞIŞI!
Öte yandan Başkan Gürbüz, göreve başladığı gün, şahsını tebrik etmek için çiçek yollayacakların, Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ne, sokak hayvanları için mama bırakmalarını konusunda çağrıda bulunduklarını hatırlatarak; “Çağrımız karşılık buldu. Yurttaşlarımız, çiçek yerine mama bağışında bulundu. Tüm Sinoplulara teşekkür ediyorum. Ama yaptığımız ziyaretlerde ihtiyaç sahibi ailelerin, yeni doğan bebeklerine mama ve bez almakta zorluk çektiğini de gördük ve bize de iletilen çok oldu. Bizde kendi bütçemizden o talepleri karşılamıştık. Şu anda da çiçek göndermek isteyen yurttaşlarımız olursa, bebeklerimiz içinde bez ve mama yardımında bulabilirleri. Yine aynı şekilde yardımlarını Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ne iletebilirler. Desteklerinizden dolayı tüm Sinop halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Bu haber 15776 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<