BAŞKAN GÜRBÜZ; "SİNOP ÇERNOBİL OLMAYACAK"

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz; “Çocuklarımızın geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz! Sinop Çernobil olmayacak” dedi.

BAŞKAN GÜRBÜZ; "SİNOP ÇERNOBİL OLMAYACAK"
20 Nisan 2024 - 16:37 - Güncelleme: 22 Nisan 2024 - 18:00

Sinop’ta Nükleer Karşıtı Platform üyeleri (NKP) tarafından Nükleer Santral Alanı için onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları'na itiraz dilekçesi verildi.

Sinop NKP üyeleri, Cumhurbaşkanlığınca onaylanan1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları'na itiraz dilekçesi vermek için Öğretmenevinde toplandı, ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi. NKP’nin itiraz dilekçesi verme çağrısına Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz’de katıldı. Öğretmenevi bahçesinde toplanan platform üyeleri burada itiraz dilekçelerini imzaladı. Ardından Sinop Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne giderek, söz konusu dilekçelerini teslim etti. Daha sonra İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Platform dönem sözcüsü tarafından okunan basın açıklamasında, Sinop’a Nükleer Santral yaptırılmayacağı vurgulandı. Platformun basın açıklamasına, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sinop İl Başkanı Sinan Raci Ergün, CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Gürbüz ise, sosyal medya hesabından bir paylaşım gerçekleştirerek, çocukların geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Gürbüz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dün Nükleer Karşıtı Platform ile birlikte; Nükleer Santral Alanı için Cumhurbaşkanlığınca res'en onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları'na itiraz dilekçelerimizi verdik. Meydanlarda, tüm platformlarda haykırmaya devam edeceğiz, bu kente Nükleer Santral yaptırmayacağız! Çocuklarımızın geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz! Sinop Çernobil olmayacak!” dedi.

 

Bu haber 18874 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<