BELEDİYE ÖNÜNDE MAAŞ BODROSU YAKTILAR!

Sinop’un Gerze ilçesinde, Gerze Belediyesi Kadrolu Çalışanları, DİSK/Genel İş Sendikası öncülüğünde, basın açıklaması yaptı.

BELEDİYE ÖNÜNDE MAAŞ BODROSU YAKTILAR!
22 Şubat 2024 - 18:44 - Güncelleme: 24 Şubat 2024 - 15:52

Gerze Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında hak ettikleri ücreti alamadıklarını söyleyen çalışanlar, belediye önünde temsili olarak maaş bordrosu yaktı.

Gerze Belediyesi ile sendika arasında yürütülen toplu iş sözleşme süreci yapılan oturumlarda sonuç alamadı. Bugün yapılan 3 oturumda belediye işçileri olarak istenilen ücret talebinin belediye yönetimi tarafından karşılık bulmadığı ifade edildi.

Genel-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mutlu Karabacak tarafından okunan bildiride;
“Sayın işçi ve emekçi arkadaşlarım, insanca Yaşayabilecek Ücret İstiyoruz. 
Gerze belediyesi ile Sendikamız arasında yürütülen toplu iş sözleşme süreci bugün yaptığımız 3. oturumda ne yazık ki tıkandı.
Milyonlarca işçinin yüksek enflasyon nedeniyle ciddi bir gelir kaybına uğradığı, gelir adaletsizliğinin arttığı bir dönemde belediye işçileri olarak insanca yaşayabileceğimiz bir ücret talebimiz belediye yönetimi tarafından karşılık bulmadı. Belediye yönetimi tarafından reva görülen ücret geçinebileceğimiz bir ücret olmaktan uzaktır. Enflasyonun her gün arttığı, iğneden ipliğe her şeye zam yapıldığı koşullar gözetilerek ücret artışı yapılmalıdır.  


 
Alım gücümüz her gün düşerken, geçim derdiyle boğuşurken; biz belediye işçileri olarak hizmet üretmeye devam ediyoruz. Her gün kentleri kent halkı içini yaşanılır hale getiriyor, kentleri ellerimizle yaratmaya devam ediyoruz. Tüm bunların karşılığında emeğimizin karşılığı olan insanca yaşayabilecek bir ücret istiyoruz. Belediye işçilerinin bu haklı sesine kulak tıkanmasını değil, içinde bulunduğumuz sosyal, ekonomik ve siyasal kriz koşullarında üyelerimizin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarının verilmesini istiyoruz.
Belediye yönetiminin bu çağrımıza kulak vermesini ve taleplerimizin toplu sözleşme masasında çözülmesini istiyoruz. Belediye işçilerinin hakları için mücadele etmeye, taleplerimizde ısrarcı olmaya devam edeceğiz.
Yaşanabilir bir ücret istiyoruz. 
Birleşe Birleşe Kazanacağız!" ifadelerine yer verildi.



Bu haber 12483 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<