BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİNDE KONUŞAN GÜNGÖR AZİM TUNA; "CUMHURBAŞKANI'MIZIN DEDİĞİ GİBİ, BİR OLACAĞIZ!"

AK Parti Sinop Belediye Başkan A. Adayı Güngör Azim Tuna, Ankara’da 6.ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliğine katıldı.

24 Kasım 2023 - 08:28 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:32

Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı olan Tuna Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliğine katılarak konuşma gerçekleştirdi.

Yurt içinden farklı bölgelerden ve yurt dışından üç kıtadan 18 devleti temsilen eden ve içinde Filistin/ Gazze’den projeleriyle gelen çocukların katıldığı Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliğinde konuşan AK Parti Sinop Belediye Başkan A. Adayı Güngör Azim Tuna; “Çocukların insan hayatını kolaylaştıracak projeler yapmaya teşvik eden etkinliğin 6.’ncısının düzenlenmesine vesile olduğumuz için gururluyuz. Gönül coğrafyamızın uzak yakın farklı köşelerinden gelen çocuklarımıza ve onların hayal gücünün ürünü olan projeleriyle bir kez daha Ankara’mızda, Mamak’ta birlik beraberlik ruhuyla buluştuk. Türk Dünyası Çocuk Vakfı olarak Türk Dünyasının dilde, fikirde, işte birlik idealine doğru yolculuğunda çocuklarımızı yeni icatlar, buluşlar ve insanlığın hayatını kolaylaştıracak projeler yapmaya teşvik eden ve onları buluşturarak kaynaşmalarını hedefleyen bu etkinliğin 6.’ncısının düzenlenmesine vesile olduğumuz için gururluyuz, onurluyuz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek her zaman huzuru ve barışı temin etmeye çalışmış, zalimin karşısında mazlumun yanında olmuş, cihana yön vermiş bir medeniyetin varisleri olarak bugün de çocuklarımıza bu vizyonu vermek ve onlara bunu aktarmak durumundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Böyle olursa dünyamız daha yaşanılabilir, daha huzurlu olacak.” Dedi.

 

Bu haber 10036 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<