BU ETKİNLİK KENTTE ÇOK KONUŞULDU!

Sinop’ta TEMA Vakfı, Ali Nihat Gökyiğit Biyolojik Çeşitlilik Projesi” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

08 Kasım 2023 - 17:07 - Güncelleme: 08 Kasım 2023 - 19:46

Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci’nin konuşmasıyla başladı. Ardından, TEMA Vakfı aktif gönüllüsü Çevre Mühendisi Ayşe Ural’ın dünya ve Türkiye ölçeğindeki biyolojik çeşitliliği tür, genetik ve ekosistem çeşitliliği özelinde anlatan ve videolar da içeren sunumu ile devam etti. Daha sonra TEMA aktif gönüllüsü Orman Mühendisi Elif Kalaycı‘nın Sinop özelindeki  Biyolojik Çeşitliliğe dair anlatımıyla sunum kısmı tamamlandı. Etkinlik, sunum sonrasında katılımcılar ile Temsilcilik yetkilileri karşılıklı olarak Sinop biyolojik çeşitliliği özelinde ne tür tedbirler alınabileceği, etkinlikler yapılabileceği yönünde, görüş bildirme ve soru/cevap bölümüyle tamamlandı.

“BU SENE YETİŞKİNLER İÇİN BİR ETKİNLİK HAZIRLADIK”

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Cebeci; “Burada kurucu başkanlarımız vardır. Biri Hayrettin Karaca Toprak Dede, diğeri de Ali Nihat Gökyiğit Yaprak Dede. İnsanlar genellikle Hayrettin Karaca’yı tanırlar ama her ikisinin üstün çabaları sonucu kurulan bir vakıftır. 30. Yılını geçen sene kutladık vakfımızın. Her ikisi de ebediyete intikal ettiler. Hayrettin Karaca için Yaşlı Ormanlar Projesini geliştirdik. Ali Nihat Gökyiğit için ise Biyolojik Çeşitlilik ile ilgili Farkındalık oluşturmaya yönelik bir proje geliştirdik. İkisinin de akten uygulanan bu proje kapsamında biz aslında yıllar yılı ana okulundan tutun ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde bu sunumları gerçekleştiriyorduk. Ama bu sene dedik ki şehrimizde yetişkinlerde de bir farkındalık oluşturalım ve ülkemizin Avrupa’nın tamamından daha fazla olan Biyolojik Çeşitliliğinin önemine, farkındalığına vardırmak için insanlara şu an burada sunum yapıyoruz. Yetişkinlere yönelik olarak şu an için bu sunumumuz var ama ilkokul her sene olduğu gibi bu sene de anaokulundan üniversiteye kadar sunumlarımız devam edecek. Bir örgüt aslında en çokta vakfıyla, üye sayısıyla güçlülüğünü belli ediyor. Bu anlamda Türkiye’de 1 milyon gönüllü sayısını geçen başka bir vakıf bildiğim kadarıyla yok. Bu Tema’ya olan güvenden kaynaklı. Zaten her sene yapılan güvenilirlik ve bilinilirlik anketlerinde STK’larda Tema ya birinci ya ikinci çıkıyor.”

TEMAYA ÜYE OLMAK ARTIK ÇOK KOLAY!

TEMA Vakfına aktif üye olmanın internet ortamından çok basit bir şekilde yapılabileceğinin altını çizen Cebeci konuşmasının devamında; “Bizim gönüllü sayımızı arttırmak için çalışmalarımız okullarımızda devam ediyor ama sayın velilerimiz bir gün Tema ile çalıştırmak isterlerse çocuklarını evlerinden Tema’nın internet sayfasına girmeleri ve online üyelikle bunu başarabilirler. İsteriz ki bu sayı 2 milyon olsun. Gelenlerin ayaklarına sağlık. Gelemeyenlerde umarım videodan dinlerler bizi ve Tema ile bir gün bize ulaşabilirler. Bizim Tema Vakfında temsilcilik haritamız var. Akıllarına takılan, daha aktif olmak isteyen gönüllülerimiz olursa vatandaşlarımızdan oradan bizim telefonlarımıza ulaşabilirler. Daha farklı projelere daha güçlü şekilde bizde yol alabiliriz. Bekleriz herkesi.” Diye konuştu.


Bu haber 5494 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<