BÜLENT OKTAY SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan A. Adayı Bülent Oktay; “35 yıldır ne yaptı ki bundan sonra ne yapacak? Diye bir imaj yarattılar. Şunu belirtmek isterim, 35 yılda bilgi birikimim ile her çalışandan, her vatandaştan öğrendiğim bilgileri biriktirerek hep birlikte bu Sinop’un nerelere götürüleceğini, nerelere geleceğini hep beraber göreceğiz.” Dedi.

21 Aralık 2023 - 18:24 - Güncelleme: 22 Aralık 2023 - 15:14

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Sinop Belediye Başkan A. Adayı Güngör Azim Tuna’nın yaptığı açıklamalar ardından CHP Belediye Başkan A. Adayı Bülent Oktay sessizliğini bozdu. Oktay, kimseyle polemiğe girmek istemediğini ancak kendisinin bir cevap hakkı oluştuğunu söyledi. Kendisi üzerinden Tuna’nın tanıtım yapmaya çalıştığını vurgulayan Oktay, 35 yılda yapılan her çalışmanın kendi üstüne yıkıldığını ve itibarsızlaştırıldığını düşündüğünü ifade etti.

“ÖZÜR DİLEMEM GEREKTİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ”

Karar vericiliğe geçmesiyle ilgili günden yaratılmaya çalışıldığını belirten Oktay; “Bu arkadaşımız benim hakkımda, kendi partisinden aday adayı olarak, hem kendisini tanıtmak. Hem de diğer aday adayı arkadaşların daha önüne geçmek adına benim basın açıklamasından önemle belirtmiş olduğum 35 yıllık bilgi birikimimi 657 sayılı Devlet Memurluğu kanuna tabi başkan yardımcılığı hizmetimi, uygulayıcılığımı, partim eğer bana imkân verirse belediye başkanı olduğumda uygulamacı pozisyondan, karar vericiliğe geçmemle ilgili konuyu gündeme taşındı. Burada benim belediye başkan yardımcılığı pozisyonunda şimdiye kadar yapılan bütün uygulamaları hepsine ortak olduğumu, başarısıyla ve başarısızlığıyla benimde bu sorunların tamamının içerisinde olduğum imajı yaratarak, benim bu süreç içerisinde başarısız olduğumu ve bu yönden de toplum içerisinde Sinoplu hemşehrilerimizden özür dilemem gerektiği ileri sürüldü. Beni bir ölçüde itibarsızlaştırdığını düşünüyorum.”

“HER KOŞULDA İNSANLARIN YANINDA OLDUM”

Söz konusu durum hakkında konuyu şu şekilde açıklamak istediğinin altını çizen Oktay; “Ben buraya 1989 yılında, boş bulunan belediye başkan yardımcılığı kadrosuna basın açıklamam da da belirttiğim gibi sınavla girdim. 35 yıl Belediye Başkan Yardımcılığını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi bir bürokrat olarak yürüttüm. Bana verilen görevleri ekonomik imkanlar ve personel desteği kadarıyla yaptığımı tüm Sinop Halkı bilmektedir. Ben bu kentte gecesiyle gündüzüyle, imkanlarım yetkilerim ve görevim çerçevesinde, suyundan, kanalizasyonuna, doğumundan, ölümüne, cenazesine kadar her türlü kademede insanların yanında olduğumu herkes bilmektedir. Bunu da bizim Aziz Tuna Amcamız da öğrenebilirler. Bu çıkartılan söylenti birtakım insanların ağzına pilesenk oldu. İnsanlar, ‘35 yılda ne yaptı ne üretti ki? Bundan sonra ne yapabilir? Gibi bir imaj yaratmaya çalıştılar.”

“SİNOP SEVDASI İÇİN VARIM”

Avrupa standartlarında bir kent için yola çıktığını aktaran Oktay; “Şunu belirtmek isterim, 35 yılda bilgi birikimim ile her çalışandan, her vatandaştan öğrendiğim bilgileri biriktirerek hep birlikte bu Sinop’un nerelere götürüleceğini, nerelere geleceğini hep beraber göreceğiz. Aday adaylığına girdiğim süreçte böyle şeyler gündeme getirildi. Ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Herkesin yolu açık olsun. Ben Sinop için varım. Sinop sevdası için varım. Bu güzelliği daha da güzelleştirmek, Avrupa standartlarında bir kent, daha mutlu bir Sinop yapmak adına bu işe girdim. Herkese sağlıklar, mutluluklar ve güzellikler dilerim.” diye konuştu.

Bu haber 12588 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<