Tokmak yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
‘Kuşkusuz, insana ve insanlığa hizmet eden tüm meslekler saygındır. Ancak; tüm meslekler içerisinde bir meslek vardır ki, diğer tüm mesleklerin anasıdır ve bu mesleğin adı da ÖĞRETMENLİKTİR.
Hangi mesleği edinirsek edinelim, yaşantımızda hangi kariyer noktasına erişirsek erişelim, kökenimiz öğretmenlerimizden aldıklarımıza bağlıdır. Bu noktadan hareketle diyebiliriz ki, öğretmenlik tüm makam ve mevkilerin üzerinde bir değere sahiptir. Bu anlamı ile de öğretmenlik en kutsal meslek olarak kabul görmektedir. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı Hazreti Ali’nin şu çok bilindik ‘ bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ‘ sözünde saklıdır.
24 kasım, bu kutsal mesleğin, bir çoğu isimsiz kahramanları adına adanmış bir gündür. Ancak bu güne önem katan diğer bir husus daha vardır ki, 24 kasım Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen sıfatının verildiği gündür. Bu nedenle 24 kasım gününün öğretmenler günü olarak kutlanması güne ayrı bir değer katmaktadır.
Bir ülkenin her alanda kalkınabilmesinde en büyük rol oynayanlar da öğretmenlerdir. Ancak; öğretmenleri yalnızca bilgiyi aktaran bir varlık olarak da göremeyiz. Öğretmen, bilginin dışında dostluğun, sevginin, barışın kısaca insanı insan yapan tüm değerlerin de mimarıdır. İşte, Öğretmenlik mesleğini kutsallaştıran diğer hususlar da bunlardır.
Şurası iyi bilinmelidir ki, her tohum her toprakta filiz vermez. Her tohum her iklim koşulunda yeşerip serpilemez. Öğretmenlerimiz ise coğrafyamızın her bir karışında ve her türlü iklim koşullarında kendilerine emanet edilen çocuklarımızdan birer çınar yetiştirme çabası içindedirler. Başka bir ifade ile öğretmenlik kutsallığının yanında belki de en cefakar meslektir. Bu yönü ile de öğretmenlerimiz elleri öpülesi varlıklarımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitim camiamıza emek vermiş ancak ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en kalbi duygularla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum’
Cengiz Tokmak’tan Öğretmenler Günü Mesajı
25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak öğretmenler günü münasebeti ile mesaj yayımladı.
Yayınlanma :
24.11.2016 09:39
Güncelleme :
24.11.2016 12:17
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: