CHP A. ADAYI GÜRBÜZ'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan A. Adayı Metin Gürbüz basın açıklaması yaptı.

CHP A. ADAYI GÜRBÜZ'DEN BASIN AÇIKLAMASI
02 Aralık 2023 - 18:16 - Güncelleme: 09 Aralık 2023 - 13:44

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına, CHP İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, partililer ve basın mensupları katıldı. 

Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Gürbüz, nükleer santralleri durduracak irade ve kararlılığının olduğuna değinerek; “26 Haziran 1967 tarihinde Sinop’ta doğdum. Sinop’ta ikamet eden esnaf bir ailenin çocuğuyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Sinop’ta, yüksek öğrenimimi İstanbul Üniversitesi’nde tamamladım. Evli ve iki çocuk babasıyım. Sinop DSİ 74. Şube Müdürlüğü’nde 32 yıllık kamu hizmetimin 25 yılı idareci/amir olarak çalıştım. Sinop İli, İlçe ve Köylerinde yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, katma değer yaratacak projelerde sorumlu olarak görevler aldım. Görevlerim esnasında yöre insanını yakından tanıdım, inisiyatif alarak hak mağduriyetlerinin giderilmesini sağladım. Tüm İlçelerimizde, Taşkın Koruma Tesisleri, Toplu Çalışma Projeleri, Ulaşım Yolları, İçme Suyu isale hattı projelerinde kontrollük ve inşaat çalışmalarının her safhasında görevler aldım. Sel, Orman yangını ve heyelan gibi doğal afetlerle mücadelede aktif görevler üstlendim.

Sinop Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Sinop Atatürkçü Düşünce Derneği, Sinop Kültür ve Turizm Derneği, Sinop Nükleer Karşıtı Platform Derneği, TEMA, Sinop 15 Eylül AtaEvi Derneği, Sinop Trabzonlular Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sinop Çevre Dostları Derneği üyesiyim. KESK Sinop İl Temsilciliği/Dönem Sözcülüğü sendikal görevlerinde bulundum. KESK’e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği, İş Yeri ve İl Temsilciliği yaptım. Dün nasıl termik santralleri Gerze’de, Ayancık’ta, Erfelek Balıfakı ve Karacaköy’de durdurduysak, nükleer santralleri de durduracak irade ve kararlılığımız var. Sinop Nükleer Karşıtı Platform var. İyi ki var. İyi ki varsınız. Nükleere inat yaşasın hayat!” ifadelerine yer verdi.

“İSTİFA ETTİM”

31 Mart 2024 Yerel Yönetim seçimlerine aday olmak için istifa ettiğini açıklayan Gürbüz; “31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimlerine CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olarak katılmak için kamu görevimden istifa ederek ayrıldım ve Partimize müracaat ettim. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçimlerinin Partimizin, halkçı, toplumcu, kamucu ve katılımcı yerel yönetim ve yerinden yönetim anlayışını hayata geçirmek için önemli bir fırsat yaratacağı inancındayım.

CHP Belediye Başkan adayının kenti adına çalışan, partisi, örgütü ve çalışma ekibiyle barışık, yetki ve sorumluluklarının sınırını bilen, kentin en temel sorunlarını o kentte yaşayanlarla birlikte çözecek cesarete, olgunluğa ve erdeme sahip olmalıdır. Bu bağlamda, 31 Mart 2024 yerel yönetim seçimleri ülkemizin geleceği ve Sinop’umuz için yeni bir milat ve fırsat olabilmesi siz partili üyelerimizin ellerinde olacaktır.  Parti Yönetimimiz önümüzdeki günlerde doğrudan demokrasiyi gerçekleştirerek, bu demokratik hakkı kullanmanızı sağlayacaktır. Bu konuda üye bazında yapılacak önseçim/üye temayülü ile kararı siz verecek, adayı sizler belirleyeceksiniz. Bu hakkı kullanırken seçeceğiniz adaylarımızın keyfiyetten uzak, partimizin programına kendisini bağlı hisseden anlayış doğrultusunda çalışmalıdır.” Dedi.

 

“BU KENTİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMA İRADEMİZ VAR”

Sinop’un alt yapı sorunlarını yenileyeceğini dile getiren Gürbüz; “İçerisinde bulunduğumuz süreç, önümüzdeki beş yılı, Sinop’umuzun kaderini, yaşam kalitesini ve geleceğe miras bırakacağımız şekilde etkileyecek. Seçeceğimiz yerel yöneticilerin yönetim anlayışına göre alacakları kararlar bizim yaşantımızı ve yaşam alanlarımızı doğrudan etkileyerek toplumsal kaderimizi ve geleceğimizi belirleyecektir. Neden Aday Adayı olduğumu ve SİNOP VİZYONU mu sizlere anlatmak istiyorum; Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden beklentisi her geçen gün nitelik ve nicelik yönünden artmaktadır. İlimizin kent gelirlerini hizmete dönüştüren, tarihsel ve kültürel mirasımızı koruyan, planlı ve çevre ile uyumlu kentleşmeyi savunan, Sinopluları ve sivil toplumu kentin geleceğine dair kararların oluşumuna katacak olan yerel yöneticilere ihtiyaç bulunmaktadır.

Sinop’un ve Sinop’ta yaşayan insanların en temel ihtiyaçlarından birisi, önceliğinde insan olan halkçı, toplumcu, kamucu, katılımcı yerel yönetim yönetim anlayışıdır. Bu anlayış; katılımcılığın önünü açan, kentsel demokrasiyi temel alan, toplumun değişik kesimlerine karar alma süreçlerinde söz hakkı tanıyan ve uygulanması durumunda partimizin iktidara yürüyüşü yolunda önemli bir aşama olacaktır. Yerel Yönetimlerin görevi sadece bina, imar vb. fiziki yapı projelerinden ibaret değildir. Kültür, sanat, müzik, turizm, spor ve çevre politikalarının geliştirilmesi de yerel yönetimlerin görevleri arasındadır. Ayrıca doğaya ve bizimle birlikte yaşayan diğer canlılara yaşam olanakları yaratmaktır. Biliyorum devasa sorunlarımız var, bizim de bu kenti yeniden ayağa kaldırma irademiz var. Biz varız. Denizimize kanalizasyon sularının akmadığı, tertemiz deniz ve plajlar için biz varız. Sizlere buradan söz veriyorum, kentimizin kanalizasyon alt yapısını en az yedi mahallemizde yenileyeceğiz ve ileri biyolojik arıtma tesisleri ile arıtıp denize deşarj edeceğiz. Kamu yararı ve planlama ilke ve esaslarına aykırı olarak hayata geçen plan ve uygulamalar sonucu kentimizin büyük bir bölümünde çözümsüzlük maalesef kalıcı hale gelmiştir. İmar planlarından yaşadığınız tüm mağduriyetleri biliyorum. 100 bin kişilik yeni imar planı yapacağız. 1/1000 lik uygulama imar planı ve 1/5000 lik yeni nazım  imar planları yapacağız ve bu planları üst planlara işleteceğiz.

Kentimizin 7/24 temizliğini yapacağız, tertemiz cadde ve sokaklar için sizlere söz veriyorum. İlimizin kuzey sahillerine 75 bin metrekarelik yeni bir kent parkı yapacağız. Rekreasyon alanı planlayacağız ve yapacağız. İlimizin ada ve zeytinlik mahallerine 38 bin metre karelik yeni bir mesire ve piknik alanı, sosyal tesis ve seyir terası yapacağız. Her üç ayda bir halkımız ile buluşarak halk toplantıları düzenleyeceğiz.  Halkımıza ne yaptığımızın ve ne yapmadığımızın hesabını vereceğiz. Halkımızın ortak çıkarlarını koruyarak, kente karşı işlenen suçlara izin vermeyeceğiz. Gelincik Mahallemize yeni ve modern bir semt pazaryeri yapacağız. Gelincik Mahallemizin düşük basınçtan kaynaklanan su sorununu çözeceğiz. Aşiyan Pazaryerini aktif hale getireceğiz.

Balıkçılarımız için Balık Hali ve satış reyonları oluşturacağız. Tali mendirek sorununu çözeceğiz. Demirci köyü Balıkçı Barınağının aktif heyelandan kaynaklanan sorunlarının çözümü için genel idare ile birlikte hareket ederek sorunları çözeceğiz.

Plajlara erişim; ücretsiz plajlar ve başta kadınlar plajı olmak üzere plajlarımızda duş, tuvalet ve kabinler yerleştireceğiz. Yepyeni otoparklar yapacağız. Sanatçılarımız, yazarlarımız ve şairlerimiz için biz varız. Doğa, çevre ve hayvan katliamlarına izin vermeyeceğiz.

Alacağımız önlemlerle içme ve kullanma suyunun kesintisiz ve tertemiz akmasını sağlayacağız. Engelsiz yaşam ve eşit yurttaşlık ilkesi ışığında belediyecilik yapacağız. Korucuk mahallemize yeni bir itfaiye müfreze birimi oluşturacağız.

13 mahallemizde bulunan tüm sokak ve yollarımızı asfalt ile kaplayacağız. Küçük sanayi sitesi 1. ve 2. kısım esnaf ve zanaatkarlarımızın tüm sorunlarını biliyoruz ve çözeceğiz.

Belediye çalışanlarımızın da sorunlarını biliyoruz ve çözeceğiz. Hak kayıplarını telefi ederek, öğle yemeği çıkaracağız, fiziki mekan sorunlarını çözeceğiz. Belediye Başkanlığı binamızı kent merkezine taşıyacağız. Bu güzel kentimizin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına eşit, özgür ve yaşanabilir bir hayat sunmak için çalışacağımıza söz veriyorum.” Şeklinde konuştu.

“BU KENTİ BİRLİKTE YÖNETELİM”

Belediye Başkan Adayı olmam durumunda, 31 Mart 2019 tarihinde kent merkezinde aldığımız oyu 20 binin üzerine çıkararak 4 tane daha fazla Belediye Meclis üyesi kazanacağımıza söz veriyorum. Gelin, Bu Kenti Birlikte Yönetelim! Gelin, geleceğimize sahip çıkarak özveride bulunalım, Kentimiz için cesaret ve kararlılıkla birlikte mücadele edelim! Gelin, insan odaklı halkçı, toplumcu, kamucu ve katılımcı belediyecilik anlayışını hayata geçirelim.        

Bu haber 11748 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<