CUMHURİYET TRENİ İÇİN KOLLARI SIVADILAR!

Sinop’ta Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyetin 100. Yılına özel Cumhuriyet Treni resim çalışması başlattı.

05 Ekim 2023 - 09:23 - Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 17:04
Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmenleri Mine Özgen ve Murat Özgen öncülüğünde okul duvarlarında resim çalışmasına başlayan öğrenciler, böylesi önemli bir etkinliğin içinde oldukları için mutlu olduklarını ifade etti.  Faaliyetine başlanan bu çalışmada Cumhuriyet tarihinin bugüne kadar olan süreci öğrenciler tarafından okul duvarlarına resmedilecek. Projenin final etabında ise okul içerisindeki büyük bir duvara Cumhuriyet Treni ile taçlandırılacak.
“CUMHURİYET TRENİ OLUŞTURACAĞIZ”
Okul duvarlarında bilim ve sanatında yer aldığı Cumhuriyet temalı resimler yapacaklarının altını çizen Bilim Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mine Özgen; “Bugünden itibaren başladığımız projemiz, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özgü bir proje. Cumhuriyet treni oluşturacağız. Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerimiz ile birlikte hem bilimi hem de sanatı kapsayan birçok sembolü projemizde kullanacağız. Öğrencilerimizi aktif bir şekilde çalışmalara katıyoruz. Cumhuriyetimizin bugüne kadar ki sürecini kapsayan bir proje. Yaşanılan bir çok şeyi biz sembolik olarak projemizde yer almasını istiyoruz. Duvarlarımızda resimler ve görsellerle sergileyeceğiz.” Dedi
“DUVAR SANATIYLA OLUŞTURACAĞIZ”
Bayram günü etkinliklerini okul bahçesinde devam edeceğini ifade eden Bilim Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Murat Özgen; “Öğrencilerimiz ile birlikte başladığımız güzel bir etkinlik düzenliyoruz. Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyet Treni’ni duvar sanatıyla oluşturacağız. Burada Cumhuriyetin 100. Yıllık serüvenini öğrencilerimiz katılımıyla resmedeceğiz ve en son Cumhuriyet Treni ile bunu taçlandıracağız. Etkinliğimiz yaklaşık dört hafta sürecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında da bayram günü bütün öğrenci, veli ve halkın katılımıyla burada etkinliklerimiz devam edecek.”
“ÇOK GÜZEL BİR TECRÜBE”
Çalışma içerisinde yer aldığı için mutluluğunu dile getiren Bilim ve Sanat Öğrencisi Işıl Özkara; “Okulumuz için, bizler ve öğretmenlerimiz için gerçekten çok güzel bir tecrübe. Hepimiz burada birlik olduk ve güzel bir çalışma gerçekleştiriyoruz.”
“ÇOK MUTLUYUM”
Yedi yıldır Bilsem Öğrencisi olduğunu söyleyen Bilsem öğrencisi Özüm Sıla Ece; “Yaptığımız çalışmadan dolayı gerçekten çok mutluyuz. Cumhuriyetin 100. Yılına özel Cumhuriyet Treni adlı bir çalışma yaptık. Çok mutluyum.”
“HEYECANLIYIM”
Düzenlenen çalışmalara katkı sağladığını aktaran Bilsem Öğrencisi Onur Duroğlu ise; “Cumhuriyetin 100. Yılına katkı sağlamak için burada bulunuyoruz. Heyecanlıyım mutluyum.” dedi


 
Bu haber 10898 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<