DENEYİM KAZANDILAR!

Sinop Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitimine devam eden öğrenciler bilgi, beceri ve motivasyonlarının artırılması amacıyla düzenlenen “Teknik ve Sosyal Gezi” etkinliğine katıldı.

17 Kasım 2023 - 18:20 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:27

Ankara’ya düzenlenen gezide öğrenciler TUSAŞ, ODTÜ MEMS ve TOGG Deneyim merkezi gibi yerleri ziyaret ederek hem teknik eğitim aldı hem de gelecekte neler ile karşılaşacaklarını gördü.

Bu gezilerin çocuklar için bir ilham kaynağı olduğunu belirten Sinop Gençlik Merkezi Deneyap Atölyeleri öğreticisi İrfan Sivri, “Sinop Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Şükrü Özgenç’in destekleriyle Ankara’ya teknik bir gezi düzenledik. Deneyap atölyelerinde eğitim gören lise öğrencileriyle beraber il durağımız Türkiye havacılık ve Uzay Sanayi oldu. Burada çocuklarımız şu an günlük hayatta ANKA İnsansız Hava Aracı, Aksungur İnsansız Hava Aracı, Gökbey Helikopter, Atak, Atak-2 Helikopter bunların üretim bandında hemen hemen her kademesini orada iliği mühendislerin anlatımıyla teknik olarak her alanını görmüş olduk. Oradan çıktıktan sonra ODTÜ Mikro Elektronik Mekanik Sistemler araştırma merkezini ziyaret ettik. Burada çocuklarımız mikro boyutunda çiplerin nasıl üretildiğini hem teknik anlamda hem hassasiyet kısmını görmüş olduk. Orada müdürümüz çocuklarımıza teknik bir eğitim verdi. Çocuklarımız mikro boyutundaki çiplerin nasıl üretildiğini nasıl hassasiyet gösterildiğini öğrenmiş oldular. Mühendisliğin sadece birkaç belirli yapıda olmadığını bir sürü çeşidini görüp orada görev alabileceklerini öğrenmiş oldular. Daha sonrasında TOGG Ankara Deneyim Merkezine gittik. Orada Milli ve Yerli aracımız olan TOGG’un hem teknik bilgilerini gördüler hem de aracın içine binerek deneyim kazanmış oldular. Onunda her bölgesini incelemiş oldular. Ondan sonrada kültür gezilerimiz oldu. Anıtkabir’de Atamızı ziyaret ettik, sonrasında da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine geçtik. Ülkemizin en büyük kütüphanesinde Dünya kütüphanesini gezdik. Bu alanlarda çocuklar için güzel kazanımlar oldu. Hiç Sinop’tan çıkmamış öğrencilerimiz vardı işin içinde aileleri bize güvenerek yolcu ettiler. Burada aldıkları teknik eğitimlerin daha sonrasında nelerle karşılaşabileceklerini gördüler. Belki de hiç mühendislik düşünmeyen öğrencilerimiz vardı ama işin o boyutlarını görünce çocuklarımız için müthiş bir ilham kaynağı olmuş oldu.Bize anlatanlar zaten mühendislik pozisyonundaydı, üretim bandında sorumlu kişiler müdürler de vardı aralarında şu an sivil savunmada ya da Savunma Sanayinde teslim ettiğimiz, emanet ettiğimiz kişiler karar mekanizmasındalardı yüzden çok hoşumuza gitti. Bunları biz anlatsak çocuklar inanmayabilirdi ama birebir o kişilerin ağzından duyması gerçekten çok güzel bir olay.” Dedi.

“3 yıl boyunca ücretsiz eğitim alıyorlar”

Uygulama sınavını geçen öğrencilerin eğitime hak kazandığını belirten Sivri, “Deneyap atölyelerinde çocuklarımız iki aşamalı sınavdan geçiyor. Geçen sene açıldı Deneyap atölyeleri daha önce bununla ilgili bilgi verilmişti zaten. Bir e-sınav dediğimiz sınavımız birde uygulamalı sınavımız var. Uygulama sınavını kazandıktan sonra burada yaklaşık 150 çocuğumuz eğitime hak kazanmış oluyor.3 yıl boyunca yaklaşık 11 modülden eğitim almış olacak.81 ilde 100’ü aşkın şekilde Deneyap atölyeleri açılmış durumda. Çocuklarımız 3 yıl boyunca buradan ücretsiz şekilde eğitim alıyorlar. Sınav aşaması sosyal medya hesaplarından duyuruluyor. Bunun haricinde Sinop gençlik merkezimizde de duyuruları yapılıyor.” İfadelerine yer verdi.







Bu haber 8643 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<