DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI!

Sinop’ta 30 Kasım Deniz Şehitleri Anma programı düzenlendi.

30 Kasım 2023 - 17:28 - Güncelleme: 01 Aralık 2023 - 18:37

Sinop Deniz Şehitliği Tören Alanında düzenlenen program Sinop Valiliği’nin, Sinop Belediyesi’nin ve Gaziler Derneği’nin Şehitlik Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 

Şehitlik Töreni Alanında düzenlenen anma programına Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferhat Kuran, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programda Sinop İl Jandarma Komutanlığı personelince Deniz Şehitleri anısına 3 el havaya ateş edildi. Ardından program Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Hiclal Topaloğlu’nun günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile davam ederken resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Sinop Başsavcı Mesut Pektaş tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından Sinop İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi.

Sergide öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Özarslan öğrencilere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Ardından İskele Meydanında denize çelenk atma ile devam eden programda Sinop İl Emniyet Müdürlüğü botu ile denizden karaya getirilip Sinop Valisine teslim edilen 30 Kasım Deniz Şehitleri adına hazırlanan çelenk Sinop Valisi Özarslan tarafından tekrar Karadeniz’in sularına bırakıldı.

Bu haber 17579 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<