DİKİŞ KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN YIL SONU SERGİSİ!

Sinop’ta Dikiş Kursu öğrencileri tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

DİKİŞ KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN YIL SONU SERGİSİ!
05 Haziran 2024 - 16:39 - Güncelleme: 07 Haziran 2024 - 10:56

Sinop’un Osmaniye Mahallesi’nde 2023-2024 eğitim öğretim döneminde dikiş kursu açıldı. Mahallede ikamet eden kadınlar yıl boyunca Usta Öğretici İlknur Gemici ile birlikte 0 atık projesi kapsamında eski kumaşlardan yeni ürünler elde etti. Kursiyerler dönem boyunca, eski kot pantolonlarından çanta, naylon poşetlerden şekerlik, yatak örtüleri, runner gibi birçok ürün imal etti. Kurslarda 0 atığın öneminin yıl boyunca vurgulandığı bildirildi.

Osmaniye Mahallesi Muhtarlık binasında kursiyerlerin eğitim öğretim görebilmesi için yer tahsis edildi. Kursiyerler yıl boyunca muhtarlık binasında el emeği göz nuru ürünlerini hazırladı. Osmaniye Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Mahalle Muhtarlığının destekleriyle yıl sonu sergisi düzenlendi. Sergiye Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Halk Eğitim Müdürü Turgay Altun, Usta Öğretici İlknur Gemici, kursiyerler ve mahalle sakinleri katıldı.

Kurdele kesilmesiyle başlayan sergide Usta Öğretici Gemici, katılımcılara hoş geldiniz, diyerek desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Açılış öncesi bir konuşma yapan Cebeci ise; “Tekrar hayırlı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Ortada ciddi bir emek var. Muhtarımıza, hocamıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Ardından serginin düzenlendiği salona geçildi. Burada Cebeci ve beraberindekiler öğrenciler tarafından yıl boyunca hazırlanan ürünleri inceledi. Daha sonra muhtarlık binası bahçesinde katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ardından son buldu.


Bu haber 14319 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<