ENGELLERİ CUMHURİYET İLE AŞTILAR!

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı işaret dili kullanılarak kutlandı.

28 Ekim 2023 - 11:00 - Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 21:23
Cumhuriyetin 100. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri bir farkındalığa imza atarak, Atatürk’ün “Cumhuriyet sizden; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” sözünü işaret diline çevirdi.
Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç ve üyelerin bu etkinlik ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlaması kamuoyunda da takdir topladı.

 

“İŞTE ÖYLE BİR DURUMDU BİZİMKİSİ”
Sinop Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Gül Ustabaş Genç, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada;” Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz! Dile kolay. 100 yıl geçmiş Cumhuriyetin ilanı üzerinden. Ülkemiz dört bir yandan kuşatılmış, kim dost, kim düşman bilinemeyecek duruma gelmiş… “Öyle puslu ki hava, şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor.” diyen Kazım Karabekir Paşanın dediği gibi. Savaşlar her zaman zordur, ölümler kadar, sakatlıkları da getirir peşinden. Kimi bacağını, kimi kolunu, kimi patlamalardan işitmesini kaybeder. Aile bireylerini kaybetmenin acısı ise tarif edilemez. O yokluk içinde hayatı ikame etmenin yanında bir milletin yeniden ayağa kalkması. İşte böyle bir durumdu bizimkisi. Mustafa Kemal Atatürk’ün zekâsı, hızlı kararlar alması ile Türkiye’miz kalkınma yönünden Cumhuriyet ile atılım göstermiş. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuş. Bundan hareketle; Kent Konseyi Engelli Meclisimizden işitme engelli kardeşlerimizle Atatürk’ün en önemli sözlerinden biri olan: “Cumhuriyet sizden; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” işaret diline çevirdik.  “Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil, küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyüksün derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.” Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetin 100.yılı hepimize kutlu olsun. “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” İfadelerinde bulundu.


Bu haber 10010 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<