ENGELLİ SPORCULARDAN TÜRKİYE DERECESİ

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri, Ankara’da düzenlenen Spor Toto Görme Engelliler Büyükler Türkiye Judo şampiyonasından Sinop’a dereceyle döndü.

ENGELLİ SPORCULARDAN TÜRKİYE DERECESİ
21 Temmuz 2023 - 11:40 - Güncelleme: 22 Temmuz 2023 - 22:36
Ankara düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonası’nda Sinop adına yarışan, Nurtaç Özdemir Kadınlar J1 Kadınlar kategorisi 57 kilogramda Türkiye 2.si olurken, Fatih Güney ise J2 erkekler kategorisinde 73 kilogramda Türkiye 3.sü oldu. Engelli Meclisi üyelerine, Sinop’u temsiliyetlerinde gösterdikleri başarılardan ve aldıkları derecelerden dolayı, Sinop Kent Konseyi Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından pasta kesildi. Programa sporcuların yanı sıra, Sinop Kent Konseyi Başkanı Fame Ustacan, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Sevgi Aral, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç katıldı.

“SİNOP ADINA YARIŞTIK”
5 yıldır Judo ile ilgilendiğini söyleyen görme engelli Özdemir, daha önce Bursa Spor Kulübü’nün sporcusu olduğunu, anacak bu sene Sinop triatlon Spor Kulübü’nün sporcusu olarak Sinop adına yarıştığının altını çizdi. Özdemir, “Türkiye Şampiyonası’nda ikinci oldum. Judonun yanı sıra atletizm ile ilgileniyorum. Ancak antrenman yapma imkânımız olmuyor. Bu sene İl Müdürümüz sayesinde antrenman yapma imkânı bulduk. Duygu Hocama ve Deniz Hocama çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte bizi yalnız bırakmayan Fame Hanım’a, Sevgi Hanım’a ve Gül Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizi yalnız bırakmadılar. Daha iyi başarılara imza atmak adına Sinop’ta Judo antrenmanı yapabilmek istiyoruz. Bize gerekli imkanların sağlanmasını istiyoruz.”

“SİNOP’A DAHA ÇOK BAŞARI GELECEK”
Atletizm ve Judo ile ilgilendiğini ifade eden Güney, daha önceki yıllarda antrenman yapabildiği için atletizm de başarılar elde ettiğini, ancak Sinop’ta gerekli teknik antrenmanları yapmadığını belirtti. Güney; “Judo da Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ve Kent Konseyi’nin katkılarıyla bazı engelleri aştık. Antrenman yapabildik. Büyük erkekler 75 kg J2 kategorisinde Türkiye 3.sü oldum. Bu başarı sadece bana ait değil. Sinop’ta bizim gibi engelli arkadaşlar varsa daha çok sporcuya ulaşılmasını ve imkan tanınmasını istiyorum. Eminim Sinop’a daha çok başarı gelecek. Bize biraz daha dokunulmasını ve antrenman konusunda daha fazla yardımcı olunmasını istiyoruz.” Diye konuştu.
Öte yandan birlik olunduğu taktirde aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını işaret eden Sinop Kent Konseyi Başkanı Fame Ustacan ise, müsabakalardan Türkiye derecesiyle dönen sporcuları tebrik ederek, üstün başarılarının devamını diledi.
Pasta kesimi ile devam eden program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

Bu haber 8370 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<