ERDİNÇ ŞİMŞEK, ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

Geçtiğimiz genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili Adayı olan Makine Mühendisi Erdinç Şimşek, Sinop Belediyesi Başkanlığına A. Adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

04 Aralık 2023 - 19:12 - Güncelleme: 09 Aralık 2023 - 13:45

CHP Sinop İl Başkanlığı’nda partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Şimşek, geçmişte edindiği siyasi tecrübelerini biriktirip bu yola çıktığını ifade etti. Ayrıca Şimşek, konuşmasının başında rahmetli olan eski il başkanlarını ve geçmişte belediye başkanlığı yapan Cumhuriyet Halk Partili başkalarını anarak başladı.

GEÇMİŞ DÖNEMLERİ UNUTMADI

Sözlerine, burada hazır bulunanlar ile birlikte olmaktan ve hitap etmekten mutluluk duyduğunu belirterek başlayan Şimşek; “Ancak sözlerime başlamadan önce dün, 9. Ölüm yıldönümü olan, 3 Aralık 2014 tarihinde aramızdan ayrılan, partimizde il genel meclisi üyeliği, merkez ilçe başkanlığı ve uzun yıllar il yönetim kurulu üyeliği de yapmış olan, benim de yakınen tanıdığım, değerli büyüğümüz, yol arkadaşımız, kıymetli ağabeyimiz Hasan OZAN’a  Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın inşallah. Yine bulunduğumuz bu salona ismini veren, yine aynı yıl kaybettiğimiz, değerli büyüğümüz, yol arkadaşımız, kıymetli ağabeyimiz, eski il başkanlarımızdan Hüseyin KESKİN’e ve yine yakın bir geçmişte kaybettiğimiz eski il başkanlarımızdan Ali Galip Ergül’e de Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, nur içinde yatsınlar inşallah. Yine şu anda sağlık sorunları nedeniyle Ankara’da bulunan, Sinop’umuza büyük hizmetleri olmuş, 10 yıl Sinop Belediye Başkanlığı yapmış Değerli Başkanımız Sayın Baki ERGÜL’e de buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saygılarımı sunuyorum.”

A.ADAYI ŞİMŞEK’İN ÖZGEÇMİŞİ

1973 yılında Sinop’ta doğdum. İlkokul ve Ortaokulu Erfelek’te, Liseyi Sinop’ta, Sinop Atatürk Lisesinde tamamladım. 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi ,Makine Mühendisliği Bölümünü, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdim. 2018 yılında da Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. 1997-2000 yılları arasında yaptığım askerlik görevimin ardından 2000 yılında kamuda mühendis olarak çalışmaya başladım. Aynı yıl evlendim. 2 çocuğum var. Bir süre yurdumuzun çeşitli illerinde, çeşitli bölgelerinde görev yaptıktan sonra memleketim olan Sinop’a tayin oldum. Halen Sinop Devlet Su İşleri 74. Şube Müdürlüğünde, mühendis olarak görev yapmaktayım. Eşim, kendisi burada, Çiğdem Hanım, Sinop Şehit Halil Özdoğru Ortaokulunda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapmakta, 22 yaşındaki oğlum Bora ise Ankara’da bir özel eğitim kurumunda Türkçe Öğretmeni olarak çalışmaktadır. 14 yaşındaki kızım Duru da annesinin okulunda orta son sınıfta okumaktadır.

“ADAY ADAYI OLARAK KARŞINIZDAYIM”

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Sinop Milletvekili Aday Adayı oldum. 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde 2. Sıradan CHP Sinop Milletvekili Adayı gösterildim. 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Sinop Milletvekili Aday Adayı oldum.Şimdi de; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde, CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olarak karşınızdayım.

“ADAYLIĞIN NETLEŞTİĞİNDE PROJELERİMİ AÇIKLAYACAĞIM”

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partililere ve Sinoplu hemşehrilerilerine seslenen Şimşek; “Ben bugün burada sizlere, Sinop için yapmayı planladığım projelerimden bahsetmeyeceğim. Tabi ki tasarladığım, düşündüğüm, üzerinde çalıştığımız projelerimiz var.  Ancak şu anda partimizin sadece Sinop Belediye Başkan aday adayıyım, henüz adayı değilim. Adaylığım netleştiğinde tabi ki projelerimi halkımızla ve kamuoyuyla paylaşacağım. 1984 yılından bu yana Sinop’taki yerel siyaseti çok yakından izleyen, bir kardeşinizim. Tabi Haydar YILMAZ dönemi ve Enver Bahadır dönemlerini yaşım gereği bilmiyorum. Lise yıllarımda Aydın Atakan dönemi, ardından 2 dönem Ali Karagülle, sonrasında Hamza İnce ve Zeki Yılmazer, ardından yine 2 dönem Baki Ergül  dönemi ve en son belediye başkanımız Barış Ayhan dönemi. Bütün bu dönemleri gördüm ve yaşadım. Tabi ki başkanlarımızın hepsi değerli ve hepsi kıymetli insanlar….Demokrasinin askıya alındığı 12 Eylül 1980 dönemini saymazsak  son 45 yılın 30 yılında Sinop’u CHP’li  belediyeler yönetti. Hatta son 15 yıldır Sinop’u kesintisiz bir şekilde yine CHP’li belediyeler yönetiyor. Bundan sonra da Sinop’u, hiç kuşkumuz yok ki, yine CHP’li Belediyeler yönetmeye devam edecek. Çünkü Sinop halkımız CHP’ye güveniyor, çünkü Sinop halkı nitelikli parti kadrolarımıza güveniyor, çünkü biz CHP’liler Sinop’umuzu iyi tanıyoruz ve Sinop’umuza güzel hizmetler veriyoruz.”

“SİNOP HALKI MAHRUM BIRAKILMIŞTIR”

Sinop son dönemlerde bazı sorunlarla karşı karşıya geldiklerini, ancak  bu sorunların üstesinden gelmeyi başardıklarını dile getiren Şimşek; “Bildiğiniz üzere Sinop gibi, küçük ölçekli belediyelerin en büyük gelirleri, İmar gelirleridir. 31 Mart 2019’daki yerel seçimleri tekrardan kazanmamızın ardından gelen 41. Gün, kentimizin imar planı yargı eliyle iptal edilmiştir. Bunun üzerine belediyemiz; kentimizi imarsız bırakmamak için bir revize imar planı hazırlamıştır. Ancak hazırlanan revize imar planı da, türlü yargı engellemelerine takılarak (mahkemesiydi, yüksek yargısıydı vs.) tam 4 yıla yakın bu kent, bu şehir, imarsız bırakılmıştır. İmar planımız, şehrimizin imar planı, tam 4 yıl yakın yargıda oyalanmıştır. Bu süreçte Sinop’ta tek bir çivi bile çakılmasına izin verilmemiş, tek bir inşaat yapılmasına dahi izin verilmemiş ve belediyemizin en büyük gelir kapısı olan imar gelirlerinden Sinop Belediyesi ve dolayısıyla Sinop halkı mahrum bırakılmıştır.”

“YERLERİNE PERSONEL ALINMADI”

2019’dan bu yana belediye personellerinden 79 kişinin emekli olduğunu ve yerlerine kimsenin alınamadığını işaret eden Şimşek sözlerine şu şekilde devam etti; “Bildiğiniz üzere yeni imar planımız daha 1 yıl önce (1 Ağustos 2022 yılında) ancak yürürlüğe girebilmiştir. Belediyemizin gelirlerimizdeki bu azalış, belediyemizin gelirlerindeki bu düşüş, personel alımını da engellemiş ve Sinop’umuz personel eksikliği nedeniyle bazı sorunlarla zaman zaman karşı karşıya bırakılmıştır. İŞKUR üzerinden talep edilen dönemlik personel isteklerimiz bile ne yazık ki dikkate alınmamıştır. İŞKUR üzerinden dağıtılan geçici personel kontenjanları hakkaniyetle dağıtılmamış, iktidar partisinin ilçe belediyelerine ve bazı kamu kurumlara keyfi şekilde dağıtılmıştır. Nüfusumuz, iç ve dış göçler nedeniyle sürekli arttığı halde, hizmet ihtiyacı sürekli arttığı halde, yaz aylarında turizm döneminde nüfusumuz 2’ye, 3’e katlandığı halde maalesef belediyemizin personel sayısı 2019 yılından günümüze yani tam 5 yıl öncesine göre 79 kişi azalmıştır. Emekli olan personellerin yerlerine yeni personeller alınamamıştır.”

“BİZİM GÖREVİMİZ”

Bir takım sıkıntıların iktidar tarafından yaşatıldığının altını çizen Şimşek; “Değerli CHP’liler; 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesine göre nüfusu 10.000’den fazla olan belediyelerde personel giderleri, belediyenin yıllık toplam bütçe gelirlerinin %30’unu geçemez. Bu nedenle kasıtlı olarak, imar engellemeleriyle gelirleri düşürülen belediyemize, yeni personel alınamamasından kaynaklanan bir takım sıkıntılar bilinçli olarak iktidar tarafından yaşatılmıştır. Bunların bizim tarafımızdan mutlaka bilinmesi ve halkımıza anlatılması gerekmektedir. Bu bir bahane üretmek değildir! Ancak halkımıza bu gerçekleri anlatmak da bizim görevimizdir, biz anlatacağız gerçekleri hemşehrilerimize”

 

“NEREDEYSE 3 YIL GEÇTİ HALA TAMAMLANAMADI”

Şimşek konuşmasının devamında CHP’nin yıpratılmaya çalışıldığına değinerek; “Bir diğer husus; Sevgili Arkadaşlar; TOKİ yükleniminde yapılan Sinop Meydan Projesi… Tarihi kale surlarının açığa çıkarılması, şehrimizin güzel bir görünüme kavuşturulması başlangıçta tabiî ki Sinop’ta yaşayan hiç kimsenin itiraz etmeyeceği bir şeydi. Belediyemiz de bu anlamda projeye büyük katkılar sağladı, çok büyük  fedakarlıklar yaptı, hiç kimseyi mağdur etmemeye çalıştı. 24 Nisan 2021’de eski dispanser binasının yıkılmasıyla başlayan (Ağız ve Diş Sağlığı, Adliye Ek binası), Özel idare İşhanı, Özakman İşhanı, Belediye Binası, Hanımeli Çarşısı vs. nin yıkımıyla devam eden Sinop Meydan Projesi başlangıcından neredeyse 3 yıl geçmesine rağmen bugün halen tamamlanmamıştır. Binaların yıkılmalarının ardından haftalarca betonun içindeki demiri ayıklamışlardır, koskoca projede aylarca 1 kişi, 2 kişi çalıştırılmıştır. İşin bitirilmesi geciktirilerek adeta iş savsaklanmıştır. Bu süre içerisinde bizlere çektirilen eziyet üzerinden, sanki bu işin sorumlusu TOKİ değilmiş de Sinop Belediyesiymiş gibi yanlış algı oluşturularak halkımızın gözünde belediyemiz ve CHP yıpratılmaya çalışılmıştır. Değerli CHP’liler, Değerli Sinoplular; Belediye Başkanımız Sayın BARIŞ AYHAN yönetimindeki Sinop Belediyesi işçisiyle, amiriyle, memuruyla, şefiyle, müdürüyle, meclis üyeleriyle; karşılarına çıkarılan her türlü baskı ve engellemelere rağmen başarıyla Sinop’a hizmet etmiş ve halen de etmektedir. Zaten bu nedenle 3 dönemdir kesintisiz bir şekilde Sinop’ta belediye başkanlığı seçimlerini partimiz kazanmıştır ve hiç şüpheniz olmasın bu seçimi de yine partimiz kazanacaktır! Ancak değerli arkadaşlar; parti içi yarış güzeldir ama parti içi gruplaşmalar kötüdür. Hiçbir seçilmişimizin, hiçbir partilimizin yıpratılmasına izin vermeyelim. Bazı kesimlerin adeta Sinop’un milli sporu haline getirdikleri Belediye Başkanımızı, Belediye çalışanlarımızı ve seçilmişlerimizi yıpratmalarına karşı çıkalım, tepkimizi gösterelim ve buna asla izin vermeyelim!”

“LAYIK GÖRÜLÜRSEM SÖZ VERİYORUM”

“Memuriyet sebebiyle, sabah 8, akşam 5 mesaide olma zorunluluğu sebebiyle parti üyelerinin çok azını ziyaret edebildiğini aktaran Şimşek; “İsterdim ki bolca zamanım olsun, memuriyetim buna engel olmasın ve 2000 kişiye yakın siz değerli üyelerimizin en azından 500 üyemizi ziyaret edebileyim, kendimi sizlere daha iyi anlatabileyim, kendimi daha iyi tanıtabileyim. Ancak ben parti üyelerimize  inanıyor ve güveniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri diğer partilerin üyelerinden farklıdır, çok araştırır, çok okur, aklı ve sağduyuyu esas alır ve kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan en doğru kararları verir. Nitekim ben bunu bizzat Ankara Kapalı Spor Salonunda yapılan 38. CHP Olağan kurultayında yerinde gördüm ve yaşadım. Eğer sizler tarafından CHP Sinop Belediye Başkanlığına layık görülürsem size söz veriyorum! İl ve İlçe örgütümüzle birlikte, gençlik ve kadın kollarımızla birlikte, partimize gönül vermiş dostlarımızla birlikte uyum içinde çalışarak gece gündüz demeden, dur durak bilmeden, bıkmadan yorulmadan, 31 Mart 2024 akşamına kadar tüm Sinop’u, 13 mahallemizi cadde cadde, sokak sokak, karış karış gezeceğimize, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağımıza, hemşehrilerimize dokunacağımıza, onların seslerine kulak vereceğimize, onlara kendimizi anlaytacağımıza söz veriyorum!”

“BİLGİ BİRİKİMİME VE HEMŞEHRİLERİME GÜVENİYORUM”

Konuşmasını şu cümlelerle tamamlayan Şimşek; “Siyaset bir bayrak yarışıdır, amaç o bayrağı alıp, hep daha ileri bir noktaya taşımaktır. Partimizde bu yarışın hangi etaplarında olursa olsun o bayrağı taşıyan her bir partilimiz bizim için çok değerlidir, çok kıymetlidir. Ben birikimime, yeteneğime, partime ve Sinoplu hemşehrilerime güveniyorum. Hep beraber, çok çalışarak, başarılı bir belediye başkanlığı yapacağıma inanıyorum.

Değerli dostlarım, Değerli partililerim; bugün buraya geldiğiniz için, bana moral verdiğiniz için, beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor; sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Sağolun, varolun.” Diye konuştu.

Bu haber 15000 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<