FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU!

Sinop’ta Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyet Ormanı “ kuruldu.

11 Kasım 2023 - 17:05 - Güncelleme: 13 Kasım 2023 - 14:01

Sinop Akliman mevkiinde gerçekleşen etkinlikte Türkiye Haritası şekli verilen ormana 81 ilin ismi yazılarak her ilin özelliğine göre fidan dikildi. Etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterisi sergilendi. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Sinop Valisi Mustafa Özarslan,Sinop Belediye Başkan yardımcısı Önder Serdar Öztürk ve Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur tarafından bisiklet hediye edildi.

Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 100 bin fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte konuşan Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milli Ağaçlandırma Günü’nde hep beraber toprakla buluşturacağımız fidanlarla geleceğe güçlü köklerle nefes olacağımız törenimize hepiniz hoş geldiniz. Kökleriyle hepimiz kucaklayan bu büyük eseri büyük fedakarlıklarla kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan uğruna tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum toplam 100 bin adet fidanın dikim etkinliğiyle yeşil bir geleceğe bizimle ortak olan katılımcılara teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Etkinliğe katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Bütün Türkiye’mizde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla sevinçle 7’den 70’e çocuğumuzdan kıdemli gencimize   kadar hep birlikte büyük bir coşku yaşadık. Gerçekten hep beraber heyecanlıydık çok mutlu olduk. Sinop’ta da 100 bin fidanı şu anda Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde il merkezimizde ve diğer 8 ilçemizde toprakla buluşturduk. Badem ve türü gelir getirici fidanları da toprakla buluşturuyoruz. İstiyoruz ki kırsalda yaşayan orman köylülerimiz refaha kavuşsun gelir getirici bir kazançta sağlasın diye düşünüyoruz. ORKÖY bu konuda gerçekten başarılı çalışmalar yapıyor. Faizsiz uzun vadeli ödemeli imkanlar sağlanıyor. Dolayısıyla bütün amacımız ülkemizin kalkınması gelişmesi yeşil vatanımızın daha yeşil olması. Bu vesileyle orman şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.” Dedi.

Etkinliğin ardından etkinliğe katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Fidan dikim etkinliğine, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan, Vali Yardımcıları Ali Osman Bulat ve, Abdullah Şahin, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet ve jandarma personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber 13812 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<