GÜRBÜZ, GÖREVİ DEVRALDI!

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Sinop’un Belediye Başkanı olarak seçilen Metin Gürbüz, beraberindeki heyet ile birlikte, Sinop Adliyesi’nden mazbatasını aldı.

GÜRBÜZ, GÖREVİ DEVRALDI!
03 Nisan 2024 - 15:05 - Güncelleme: 04 Nisan 2024 - 10:47
Mahalli ve İdari seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Gürbüz, yapılan seçimler sonucunda kentin yeni Belediye Başkanı oldu. Bu sabah saatlerinde CHP İl Başkanlığı önünde toplanan partililer ile birlikte Sinop Adliyesi’ne hareket eden Gürbüz’e İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar eşlik etti. Gürbüz’e, burada Seçim Kurulu Başkanı tarafından mazbatası verildi. Daha sonra Adliye binası önünde Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte toplu fotoğraf çekinildi. Gürbüz, katılımcılara her birine ayrı ayrı teşekkür etti. Ardından devir teslim töreni için Sinop Belediyesi’ne hareket edildi. Sinop Belediyesi önünden Gürbüz’ü Barış Ayhan karşıladı. Ayhan, Gürbüz’e “hoş geldiniz, hayırlı olsun.” Diyerek çiçek hediye etti. Daha sonra başkanlık makamında, Ayhan, Gürbüz’e kentin mührünü teslim etti. Karşılıklı hediye takdimlerinden sonra, kürsü konuşmaları gerçekleştirildi.

“SİNOP İÇİN DAHA ÇOK BAŞARACAK”
Ayhan, katılımcılara ve Sinoplulara hitaben yaptığı konuşmasında; “Belediye Başkanınızın kıymetini bilin. Belediye Başkanınızı yalnız bırakmayın. Onun yüzünü önüne düşürmeyin. Siz onun yanında onunla beraber yürürken, ona destek olursanız, inanın o Sinop Sokaklarında daha dik, daha güçlü yürüyecek ve Sinop için daha çok şey başaracak.”

“GEREKİRSE UYUMAYACAĞIZ”
Sinop Belediye Başkanı Gürbüz ise burada yaptığı konuşmada; “Kendisine 5 yıl önce teslim edilen bu bayrağı Barış Ayhan, yere düşürmeden güvenle saklayarak, tam bir şehri emin kimliğiyle bize devretmesinden dolayı Sayın Ayhan’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. 400 emekçi arkadaşımızın hizmetleriyle Sinop’a önümüzdeki dönemde hizmet vereceğiz. Birlikte çalışırsak, kol kola girersek, dayanışma içerisinde olursak, kendi iş yerimize nasıl severek gidiyorsak burası da bizim evimiz. Buradaki en küçük bir olumsuzluk şehre dalga dalga yayılır. O yüzden aynı inançla hemhal olacağız. Sinop’a hizmet etme noktasında. Gerekirse uyumayacağız, öğlen molası vermeyeceğiz. Bu tarihi günde, devir teslim törenine katıldığınız için teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz’ün mazbata ve devir teslim töreninin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Bu haber 19342 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<