GÜRBÜZ; "PLAJLARA ERİŞİMİN ENGELLERİNİ KALDIRACAĞIZ"

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, kentin güney sahilleri için; “Plajlara erişim noktasında bu yazdan itibaren tüm engelleri kaldıracağız.” dedi.

29 Nisan 2024 - 15:07 - Güncelleme: 30 Nisan 2024 - 13:19
Belediye Başkanı Gürbüz, Ajan Sinop Muhabiri Hakan Cinel’in, halkın güney sahillerine ücretsiz erişimi sorusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentin uzun yıllardır gündeminde olan güney sahillerine ücretsiz erişim sıkıntısına net cevap veren Başkan Gürbüz, tüm vatandaşların plajlara ücretsiz bir şekilde erişimesini sağlayacaklarını dile getirdi.
Öte yandan Gürbüz, kuzey sahillerinde meydana gelen boğulma vakalarına karşı, 3 ayrı cankurtaran ekibi oluşturacaklarını ve söz konusu ekiplere gerekli ekipman desteğini sağlayarak tam donanımlı hale getireceklerini işaret etti. Ayrıca, Kumkapı ve Akliman mevkiine belirli aralıklarla, can kurtaran kuleleri ve rip akıntısına karşı uyarı levhaları asacaklarını söyledi.
“TAM DONANIMLI 3 FARKLI EKİP KURACAĞIZ”
2024 yaz sezonundan hiç kimsenini burununun dahi kanamadan ve boğulma vakalarıyla karşı karşıya kalmadan sezonu tamamlamak istediklerini aktaran Başkan Gürbüz; “2024 yaz sezonu başlamak üzere. Zaten bunun ilk işaretlerini parklarda, Sinop meydanlarında, cadde de ve sokaklarda görüyoruz. Gezinti teknelerimiz de hizmet etmeye başladı. Biz 1 buçuk aylık süre zarfında plajlarımızı temiz tutacağız. Kuzey sahillerinde olduğu gibi güney sahillerimizde de hem plaj temizlikleri hem de orada plaj hizmeti veren müteşebbislere de bir kural dahilinde işletmelerini açmalarını ve yurttaşlarımıza hizmet etmelerini planlayacağız. Bizim geçen sene il genelinde yaklaşık 18 tane boğulma vakası oldu. Hatta daha fazlaydı ama 18 yurttaşımızı kaybettik. Geçen yıl 1 olan arama kurtarma ekibimizi bu yıl sayısını arttıracağız. Zodyak bot sayısını da arttıracağız. Tam donanımlı 3 ekibi kuzey sahillerimize yerleştireceğiz. Rip akıntılarına karşı hem uyarı levhalarıyla hemde tam donanımlı ekibimizle yaz sezonu geçirmek istiyoruz. Kimsenin burnunun kanamadığı, kimsenin boğulmadığı bir sezonu planlıyoruz.”
“TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”
Halkın plajlara erişimi noktasında engelleri ortadan kaldıracaklarının altını çizen Gürbüz, sözlerine şöyle devam etti; “Vatandaşlarımız haklı, onlar da bizleri gördüklerinde söylüyorlar. Güney sahillerimizde özellikle plaja erişim noktalarında sıkıntılar var. Eğer bir özel mülkiyet yoksa, bizim de planlarımızda orada bir yol varsa o yolu açacağız. O yol üzerinde engeller varsa engelleri de kaldıracağız. Plajlarımızı da temizleyeceğiz. Tüm yurttaşlarımız anayasal hakkı olan plajlardan yararlanma hakkına erişecek. Ola ki bir özel mülkiyet varsa, o özel mülkiyette de bir engellemeyle veya bir bedel alma karşılığında işlem yapıyorlarsa onlardan bunun ruhsatını ve izin belgelerini soracağız. Yani her önüne gelen bir yeri çevirip ayak bastı parası almayacak. Çünkü biz aynı zamanda bütün plajlarımızın yani güney ve kuzey sahilleri 13 mahallemizde bulunan bütün hazine arazilerimizi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nden talep edeceğiz. Belediyeye geçmiş olacak. Buda bize birçok avantajı sağlayacak. Ama aynı zamanda o plajlarında sorumluluğunu güven içerisinde yurttaşlarımızın o plajlardan yararlanması da bize yasa olarak görev olarak tanımlanacak. Halk plajları yapacağız. Orada da gerkli güvenlik önlemlerini alacağız. Plajlara erişim noktasında bu yazdan itibaren tüm engelleri kaldıracağız. Yurttaşlarımızın anayasal hakkı olan plajlara erişim hakkının önündeki engeller kaldırılarak daha konforlu, daha kaliteli, daha güvenli plajlar ve yaz sezonu bizi bekliyor.” Diye konuştu.

 
Bu haber 12809 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • mustafa kent
    2 hafta önce
    çocukken denize girdiğimiz yerler şu an peşkeş çekilmiş durumda. Antik Otel denilen otel sahili kapatmış giriş yok, diğerleri de keza öyle.

<