GÜRBÜZ; "TEK YÖN, ÇİFT ŞERİT"

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz; “Vatandaşla ve taksici esnafımızla yaptığımız temaslar sonucu, bu bölgenin tek yönlü çift şeritli olması noktasında bir süreç içerisindeyiz.” dedi.

GÜRBÜZ; "TEK YÖN, ÇİFT ŞERİT"
11 Mart 2024 - 13:41 - Güncelleme: 12 Mart 2024 - 14:35

Belediye Başkan Adayı Gürbüz, Gazeteci Deniz Özen’in hazırlayıp sunduğu Haber Saati Programında, kentte kamuoyunun uzun yıllardır gündeminde olan Sakarya Caddesi için projesini açıkladı. Yaptıkları ziyaretlerde ve temaslarda, tek yön çift şerit olması konusunda talepler aldıklarını söyledi. Gürbüz, caddenin bu şekilde olabileceğini ancak yine de Sinoplu’ya soracaklarını vurguladı.

“GEREKSİZ ESLER VAR”

Gürbüz söz konusu cadde için projesini şu detaylarla anlattı; “Biz seçim kampanyası döneminde gezdiğimizde hem esnaftan hem de vatandaşlarımızdan aldığımız bazı tepkiler var. Bunlar; kaldırımları iyi kullanamıyoruz, yol zemini ile kaldırım zemini aynı seviyede. Dolayısıyla riskli bir hale geliyor. Gereksiz esler var. Vatandaşla ve taksici esnafımızla yaptığımız temaslar sonucu, bu bölgenin tek yönlü çift şeritli olması noktasında bir süreç içerisindeyiz. Yine vatandaşlarımıza katılımcı demokrasi sayesinde bu anlayışımız nedeniyle, vatandaşlarımıza yine soracağız; ‘Sakarya Caddesi nasıl olsun istersiniz?’ diye. Şu anda aldığımı genel beklenti şu batı akışından Sakarya Caddesi’ne giriş çift yönlü olacak.  Dolmuş hattı, eski kapalı tarihi cezaevine dönmeyecek, Kumkapı istikametinden devam edecek. Çift şeritli Sakarya Caddesi’ne kadar gelecek. Yine çift şeritli olarak Sakarya Caddesi’nden devam edecek. Bir kısmı Atatürk Caddesi’ne dönecek, bir kısmı da Derviş Sarabil Caddesi’ne doğru devam edecek. Cadde ortak akılla yapılacak. Bu şekilde çocuklar ve yayalar için tehlike arz ediyor.” Diye konuştu.


Bu haber 18804 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<