GÜRBÜZ'ÜN PROJESİ İÇ LİMANA NEFES ALDIRACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, kentin en büyük geçim kaynaklarından biri olan balıkçılıkla ilgili projesini açıkladı.

GÜRBÜZ'ÜN PROJESİ İÇ LİMANA NEFES ALDIRACAK!
14 Mart 2024 - 16:08 - Güncelleme: 14 Mart 2024 - 17:54

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP Adayı Gürbüz, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentin cadde ve sokaklarını adım adım gezerek projelerini anlatan ve vatandaşların desteklerini isteyen Gürbüz, balıkçıları yakından ilgilendiren bir projesini kamuoyuyla paylaştı. Projesinde, balıkçı barınağından, balık halinden, tali mendirekten, liman temizliğine değinen Gürbüz, balıkçıların rahat bir nefes alacağını ifade etti.

Gürbüz projesine dair şu açıklamalarda bulundu; “Balıkçı barınağı modernize edilerek işlevsel hale getirilecektir. Tali mendirek akıntıların içeriye girmesini engelleyecek. Teknelerimiz daha güvende olacak. Aynı zamanda en az 40 tane daha tekne bağlanacak.  Küçük iskeleler yapacağız, amatör ve balıkçı teknelerinin bağlayabilmesi için. Büyük teknelerin Demirci Köyü Barınağını kullanmalarını önereceğiz. Balıkçılarımızın sorunlarına katılıyorum. Kooperatif başkanlarımızla uzun süredir konuşuyoruz. Tüm balıkçıların taleplerini alacağız. Sinop’ta 1000’e yakın balıkçı ailemiz var. Limanın iç temizliğinden tutun, mendirekteki temizliğe disipline kadar biz elimizden gelen her tedbiri alacağız. Su hattı, elektrik hattı, avlarını koymak istedikleri çelik bir yapı bunları temin edeceğiz. Daha konforlu hale getireceğiz. Balıkçı hali yapacağız. Kentin en uygun yerine balıkçı hali kesinlikle yapılacak.” diye konuştu.


Bu haber 15586 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<