GÜRLEYEN; "HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜZEL OLUYOR"

Sinop Spastik Çocuklar Derneği ve Özel İlkevim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Berrin Gürleyen; “Özel gereksinimli çocukların hayata ve sosyal yaşantıya daha kolay adapte olabilmeleri için etkinliklerimizi düzenliyoruz.” dedi.

GÜRLEYEN; "HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜZEL OLUYOR"
02 Eylül 2023 - 16:47 - Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 13:50

Rehabilitasyon Merkezinde 165 çocuğun özel eğitim gördüğünü söyleyen Gürleyen, çocuklar için sosyal etkinlikler düzenlediklerini işaret etti. Özel gereksinimli bireylerin ailelerinin de kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Gürleyen; “Devlet kanalıyla bir bakım ve rehabilitasyon merkezi kurulmasına vesile olduk.” Diye konuştu.

“350 KİŞİ BURADAYIZ”

Çocukların daha sosyal olabilmesi adına piknik düzenlediklerinin altını çizen Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Berrin Gürleyen, ‘Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanıyım. Şu anda derneğimize bağlı olan iktisadi işletme olan Özel İlkevim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir pikniği var. Sinop’umuzun en güzel yerlerinden birinde. Akliman mesire yerinde. Özel İlkevim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 165 çocuğumuz eğitim görüyor. Şu anda çocuklarımız ve ailelerimiz ile beraber 350 kişi buradalar. Ara ara böyle etkinlikler yapıyoruz. Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezleri kurulmaya başlanmıştı. Bu arsayı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna vererek devlet kanalıyla bir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmasına vesile olduk. Sosyal Güvenlikleri olsun, sağlık sorunları halledilsin, bütün vatandaşların böyle bir istemi var. Onlara da bu şekilde kolaylık sağlansın isteniyor. Devletimiz de bu anlamda bu imkanları giderek hızla giderek daha iyi koşullar sağlama çabasında. Her geçen gün daha güzel oluyor. Bütün bu imkanlara daha hızlı ulaşabilmek istiyoruz.’ dedi.

Haber: Hakan Cinel


Bu haber 7588 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<