GÜZELYAĞDÖKEN'DEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER!

Sinop’ta 4.sü düzenlenen Lakerda Festivali’ne birbirinden ünlü isimler damga vurdu.

19 Kasım 2023 - 17:38 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:31

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Sinop Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı destekleriyle Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlenen Lakerda Festivali’ne dünyaca ünlü şef ve yemek yazarı Ahmet Güzelyağdöken’de katıldı.

Şef Güzelyağdöken, Sinop Lakerda Festivali’nde lakerda sunumlarının yanı sıra Sinop’un yöresel lezzetlerinden tatma fırsatı bulduğunu ve Sinop’u çok beğendiğini ifade etti.

Güzelyağdöken, Sinop’un Avrupa kenti kıvamında olduğuna değinerek yaptığı açıklamada; “Her sene daha iyiye giden bir şeyler var. O ciddi şekilde fark ediliyor. Etkinlikler, etkinliklerin yanında yeni etkinlikler var. Bu sene daha da dolu. Sanırım 3-5 yıl içerisinde de çok daha olgun bir seviyeye gelir. Geleceği önemli bir festival olarak görüyorum. Hem gastronomik anlamda bugün bizim sunumuzdan önce mantarla ilgili bir şey vardı. Çok güzeldi sunum. Etkili sunumlar vardı. Sinop sakin bir şehir. Bir Avrupa kenti kıvamında niye olmasın. Çok iyi yöresel ürünleri var. Mesela dün ilk kez nokul yemiştim çok beğendim. Şimdi Sinop keşkeği denedim o da çok keyifli. Yöresel lezzetleri tarhanası, elması, hamur işleri, pazarına çıktım pazarı çok keyifliydi benim için. Üretici pazarı çok etkiliydi. Bir sürü şeyi hak eden bir şehir.” Dedi.

Bu haber 9783 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<