HALK DÖRT GÖZLE FESTİVALİ BEKLİYOR!

Sinop’ta 17-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Geleneksel Lakerda Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

08 Kasım 2023 - 16:54 - Güncelleme: 08 Kasım 2023 - 19:46

Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında, Lakerda Festivali ile ilgili bilgiler gazeteciler ile paylaşıldı. Festival hakkında açıklamalarda bulunan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, bu yıl lakerda festivaline katılacak yarışmaların motivasyonunu arttırmak adına ödül miktarını arttırdıklarını söyledi. Ayrıca Başkan Gürbüz, festivale birçok önemli sanatçının, gurmenin ve deniz ürünleri alanında uzman şeflerin katılacağını işaret etti. Festivali sadece Tarihi Buzhane Binası ile sınırlı tutmayacaklarını çevreye de yayılacaklarını belirten Başkan Gürbüz, festivalin kente damga vuracağını dile getirdi.
Bu yıl 3.’sü düzenlenecek festival hakkında açıklamalarda bulunan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, “3004 Geleneksel Lakerda Festivali’nin basın toplantısı için bir araya geldik. Bu yılki festivalimiz 17 -19 Kasım tarihleri arasında Sebahattin Ali Kültür Merkezi buzhane binasında ve çevresinde yapılacak. Festival özellikle son dönemde kentin kültür ve sosyal merkezi haline gelen tersane bölgesinde olacak. Ben tüm kentimize de bu enerjinin yayılacağını düşünüyorum. Festivalimiz Cuma günü öğlen saatinde her yıl olduğu gibi çocuk etkinlikleriyle başlayacak. Çocuk etkinliklerine çok önem veriyoruz.  Telvin Sanat Akademisi her yıl olduğu gibi bu yıl da bize desteğini esirgemiyor. Önemli isimler derken geçen sene olduğu gibi çok değerli bir jürimiz olacak. Çok değerli katılımcılarımız olacak. Biliyorsunuz, Gastronomi dünyasının önemli isimleri Levon Bağış. Yine Londra’dan misafirimiz, lakerda alanında çok uzman bir isim Tan Morgül bizlerle olacak. Yine çok değerli Gastronomi yazarlarımız Hülya Ekşigil, Deniz Alpan, Nazlı Pişkin, yine gastronomi dünyasının önemli bir ismi Ahmet Güzel Yağdöken. Yine Ankara’da İstanbul’da restoranları olan Süreyya Üzmez, aynı zamanda kendisinin bir televizyon programı var. Bu isimlerle birlikte bence çok etkili, güzel kente yarışır bir festival olacaktır diye düşünüyorum. 2 güzel konserimiz olacak. Biliyorsunuz buzhane binasına derneğimiz tarafından yine derneğimizin çevresindeki dostlardan destekle buzhane binasına kazandırılan piyanomuzla. Bu konserlerde buzhane binasıyla birlikte ev sahipliği yapacak.” Dedi.


Bu haber 6138 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<