
Hamsilos Tabiat Parkının ücretli hale getirilmesine tepki gösteren yaklaşık 150 kişilik bir grup, Hamsilos Tabiat Parkı girişine kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.
Gurup sözcüsü Tuncay Üstün yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Son yıllarda turizm merkezi olan Sinop'umuza gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Hamsilos Tabiat Parkının ranta kurban edilmesi Sinop'un vicdanını derinden yaralamıştır. Tüm Sinoplu hemşerilerimizle bugün burada yerel ve genel siyasetçilerimizin ve aynı zamanda konuyla ilgili yetkililerimizin bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için gerekli girişimlerde bulunmasını talep ediyoruz." dedi.
Açıklamalarının devamında Üstün; "Bu mücadelemiz hukuki mecralarda da devam edecektir. Bize haklı davamızda yalnız bırakan yerel siyasetçi ve yöneticilerimize olan kırgınlığımızı da ayrıca belirtmek istiyoruz. Kimse unutmasın ki Sinoplu, kentine her daim geçmişte olduğu gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler hiç bir STK'ya ait değil, bu memleketin evlatlarıyız." dedi.