İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ GÜZLE; "KADIN DÜŞMANLIĞI SU YÜZÜNE ÇIKMAKTADIR"

İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Melih Tolga Güzle; “Sinop halkının büyük teveccüh gösterdiği adaylardan biri olan Serpil Ünlütürk'ün yok sayılması ve kadınların varlığının görmezden gelinmesi, açıkça kadın düşmanlığını su yüzüne çıkarmaktadır.” Dedi.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ GÜZLE; "KADIN DÜŞMANLIĞI SU YÜZÜNE ÇIKMAKTADIR"
24 Mart 2024 - 16:45 - Güncelleme: 25 Mart 2024 - 10:41
Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından bugün Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplantıda, Yakup Üçüncüoğlu ve Metin Gürbüz dernek üyeleri ve turizm temsilcileri ile buluşacaktı. Kültür Turizm Derneği tarafından toplantıya yalnızca iki siyasi partinin adayları çağırılmıştı. İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı ise duruma tepki gösterdi. Parti adına basın açıklaması yayımlayan Basın sözcüsü Güzle, adını kültür ve turizmle özdeştiren bir derneğim seçim sürecinde sergilediği tutum karşısında büyük bir endişe ve hayal kırıklığı içinde olduklarını söyledi.
“KADIN DÜŞMANLIĞINI SU YÜZÜNE ÇIKARMAKTADIR”
Derneğin toplumu kutuplaştırmaya ve siyasi kamplaşmaya çabaladığını işaret eden Güzle; “Sinop'ta faaliyet gösteren ve adını kültür ve turizmle özdeşleştiren bir derneğin, seçim sürecinde sergilediği tutum karşısında büyük bir endişe ve hayal kırıklığı içindeyiz. Sinop Kültür Turizm Derneği Yönetimi’nin, Sinop'ta 19 belediye başkan adayının bulunduğu bir dönemde, seçim sürecini sadece iki parti arasında bir yarış gibi göstererek, toplumu kutuplaştırma ve siyasi kamplaşma çabalarına girişmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu tutum, Sinop'un demokratik ve çeşitlilikten beslenen yapısına zarar vermektedir. Ayrıca, Sinop halkının büyük teveccüh gösterdiği adaylardan biri olan Serpil Ünlütürk'ün yok sayılması ve kadınların varlığının görmezden gelinmesi, açıkça kadın düşmanlığını su yüzüne çıkarmaktadır. Bu tutum, demokratik hakların ve toplumsal eşitliğin temel ilkelerine aykırıdır.”
“DERNEĞİN MEŞRUİYETİNİ TAMAMEN KAYBETMESİNE NEDEN OLMUŞTUR”
Her zaman Sinop Halkının yanında olarak çıkar odaklı zihniyetlere karşı mücadele edeceklerini dile getiren Güzle açıklamasının sonunda; “Sinop Kültür ve Turizm Derneği Yönetimi'nin, gerçekten Sinop'a fayda sağlamak yerine kendi çıkarlarını gözeterek, rantiye ve işgaliye düzenlerini sürdürme çabası, derneğin meşruiyetini tamamen kaybetmesine neden olmuştur. Bu tür çıkar odaklı yapılanmalara Sinop halkı ve İyi Parti Sinop İl Teşkilatı olarak karşı duracağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. İyi Parti olarak, demokratik değerlere ve toplumsal adalet ilkelerine bağlı kalarak, Sinop'un gerçek ihtiyaçlarına odaklanmaya devam edeceğiz. Her zaman Sinop halkının yanında olacak, çıkar odaklı zihniyetlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

Bu haber 18162 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<