KALYONCU; "ÇOK ETKİLENDİK"

Sinop’ta faaliyet gösteren kafe işletmecisi Coşkun Kalyoncu, hala pandeminin izlerini silemeye çalıştıklarını ifade etti.

KALYONCU; "ÇOK ETKİLENDİK"
29 Ağustos 2023 - 17:29 - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 - 11:41

Kalyoncu, işlerinin eskisi gibi tadının kalmadığının altını çizerek, müşterilerin alım gücünün düştüğünü işaret etti. Ayrıca Kalyoncu, kendilerine yansıtılan zamların tamamını ürünlerine yansıtmadıklarını ve cüzi miktarlarda zam yapabildiklerini söyledi.

“ÇOK PAHALLILIK VAR”

Kalyoncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tabi ki pandemiden çok etkilendik biliyorsunuz. Hala pandeminin izlerini silmeye çalışıyoruz. İşlerimizin eskisi kadar tabi ki tadı yok. İnsanların alım gücü düştü. Biz o kadar zam yapamıyoruz zaten. Marketler, toptancılar kadar biz tabi ki bu ürünün üstüne koyamıyoruz. Biz cüzi miktarlarda zam yapıyoruz. Yani çok az kar oranlarıyla satış yapıyoruz ama yine de insanların alım gücü düşük eskiye oranla. Pahalı geliyor insanlara. Bazen yemeden içmeden gidiyorlar. Genelde gençlerin, öğrencilerin alım gücü çok düşük. O yüzden de etkileniyoruz. Yani şöyle düşünün, bundan birkaç sene önce aldığınız bir ürün şimdi 10 katı 20 katı yani. Onun için tabi ki gayet iyi anlıyorum. Önceden 500 liraya yaptığım Pazar şimdi en az 1000 lira. Gerçekten çok pahalılık var ülkede.” diye konuştu.

Bu haber 6509 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<