KARADENİZ'DEN SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hazırladığı soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Sinop Orman Köylüsüne yönelik yapılanları sordu.

KARADENİZ'DEN SORU ÖNERGESİ
17 Şubat 2024 - 18:48 - Güncelleme: 19 Şubat 2024 - 16:53

Sinop Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Karadeniz, hazırladığı 5 maddelik soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya orman köylüsüne yönelik yapacaklarını sordu. Karadeniz, soru önergesinin “Sayın İbrahim Yumaklı, tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim” dedi.

Karadeniz, tarafından kaleme alınan soru önergesinde “Sinop, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim tarihi, üç tarafı deniz ve ormanlarla çevrili bir doğaya sahip coğrafik yapısıyla ön plana çıkan bir kenttir. Tüm ilçelerimizde orman köylülerimiz nüfus çoğunluğunu oluşturmaktadır. Orman köylülerimiz ormanları yaşatmakta ve korumakta fakat, emeklerinin karşılığını alamamaktadır” denildi.

Karadeniz tarafından sorulan 5 soru şekilde;

1 – Zor ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi veren orman köylülerimiz hakkedişlerini ne zaman ödeyeceksiniz ?

2 – Üç ay öncesine göre hesaplanan hakkedişler enflasyon karşısında eridiğine göre, aradaki enflasyon farkını ödeyecek misiniz ?

3 – 23 yıllık AKP iktidarında orman köylülerimizin hakkedişlerinin iyileştirilmesi ile ilgili hangi çalışmalar çalışmalar yapılmıştır ?

4 – Canları pahasına ormanı koruyan orman köylüsünün sosyal hakları ile ilgili bir çalışma yapılacak mıdır ?

5- Dünyanın kabul ettiği standartların çok altında kalan Orman Köylülerimizin gelirlerinde bir iyileştirme yapacak mısınız ?

Bu haber 11603 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<