KÖPRÜ İÇİN HAREKETE GEÇECEK!

Sinop’ta Kabalı Köyü’nden Muhtar Adayı olan Aziz Ersoy, ilk önceliğinin selde zarar gören köprünün onarılması olacağını söyledi.

KÖPRÜ İÇİN HAREKETE GEÇECEK!
17 Şubat 2024 - 15:54 - Güncelleme: 19 Şubat 2024 - 16:53

Gazeteci Özen’in Hazırlayıp sunduğu Haber Saati Programına konuk olan Kabalı Köyü Muhtar Adayı Aziz Ersoy, adaylık sürecini ve Kabalı Köyü hakkındaki görüşlerini ve projelerini açıkladı.

Muhtar adayı olma sürecini açıklayan Aziz Ersoy, “İhtiyaç üzerine olan şeyler vardır. Biz de bu ihtiyaç doğrultusunda eksiklikleri gördük. Çok güzel bir köyümüz var eksiklerimiz çok. Bunları gözlemledik geçen dönemde düşündüğümüz bir meseleydi adaylık. Biraz daha bakalım ve görelim, düzelir dedik. Neticede istediğimiz şekilde yönetilmedi. Bizde bu anlamda aday olup bu işi daha iyi yapabileceğimizi göstermek için aday olduk” dedi.

Kabalı köyünün güncel durumunu değerlendiren Ersoy, “Kabalının nüfusunda şu an da bir gerileme var. Az bir fark olsa da gerilemeye gidiyor. O açıdan biraz müzdaribim gençlerimiz köyden kaçma eğilimindeler. Köyümüz aslında yıllardan beri gelişmeye çok müsait bir köy. Hayvan pazarı ve diğer konular da olsun merkezi olduğu için gelişmeye müsait” diye konuştu.

Köyün biriken eksiklerine dikkat çeken Ersoy, “Köyümüzün 12 mahallesi var. Nüfusu da 600 küsürlerde bulunuyor. 520’ye yakın seçmenimiz var. Toplu halde tutabilsek köyümüzde çok güzel şeyler olabilir. Yapılmayan eksiklikler görüldükçe insanlar burada bir eksiklik var düzeltelim değil, yeni bir eksiklik daha çıkıyor. Bunlar da birikince bunlara ne kimsenin gücü yetebilir ne de hevesi kalıyor. Bizde hem gençliğimize hem de gözlemlerimize güvenerek arkadaşlarım ile beraber biz bu işin üstesinden gelebileceğimizi düşündük” ifadelerinde bulundu.

Öncelikli hedefinin köyde bulunan eski köprünün yeniden onarılması için girişimde bulunmak olduğunu ifade eden Ersoy, “Bizim eski köprümüz şu an da kullanılamıyor. 2021 Ağustos ayındaki sel felaketinde bizim köprümüzde maalesef zarar gördü. Ayaklarında boşluk olduğu için kapalı vaziyette. Bu köprü eski köprü. Selde zarar gördü maalesef yapılmadı. Bu köprünün bizim için önemi merkeze geliş köprümüz. O köprüyü geçtiğimiz zaman lokantalar, hayvan pazarımız, esnaflar çıkıyor. Bir köprü daha var bu okul servis araçlarının da mecbur diğer köprüyü kullanması gerekiyor. Köylerden geliyor yan yoldan diğer köprüye geçip hem mesafesi uzuyor hem de trafikte tehlike arz ediyor. Önceliğimize bunu aldık” şeklinde konuştu.  


Bu haber 13498 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<