MECLİSTE GÜNDEM ERFELEK DOĞALGAZI!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ankara Milletvekili İdris Şahin, Deva Partisi Erfelek Belediye Başkan Adayı Cevdet Yeşil’in talebi doğrultusunda Erfelek Doğalgazı ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

MECLİSTE GÜNDEM ERFELEK DOĞALGAZI!
19 Aralık 2023 - 17:38 - Güncelleme: 21 Aralık 2023 - 16:01

Geçtiğimiz günlerde Deva Partisi Erfelek İlçe Başkanlığı 2’inci olağan kongresinde Belediye Başkan Adayı Yeşil, 2019 yerel seçimlerinde Erfelek’e verilen doğalgaz sözünün yerine getirilmediğini ve vatandaşların bu konuda büyük mağduriyet yaşadığını hatırlatarak Şahin’den destek talep etti. Şahin ise konuyu TBMM gündemine taşıyacağı sözünü verdi.

Ankara’ya döner dönmez çalışmalara başlayan Şahin söz konusu durum hakkında TBMM’ye 3 maddelik soru önergesi verdi.

Şahin önergesinde, 5 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik olarak Sinop Erfelek İlçesine yaptığını ziyarette sırasında yaptığı konuşmada Türkiye’de doğalgazsız ilçe bırakmayacaklarını Erfelek’e bu hizmeti en kısa sürede getireceklerini belirtiğini hatırlatarak, Erfelek halkına verilen sözün halen yerine getirilmediğini belirtti.

Şahin, Meclise verdiği önergede şu sorulara yer verdi:

Erfelek için doğalgaz konusunda bir projelendirme var mıdır? Varsa Erfelek halkı doğalgaza hangi tarihte kavuşacaktır?

Erfelek’e de en kısa sürede bu hizmeti getireceklerini beyan eden Hükümet yetkilinize göre aradan geçen 5 yıl kısa bir süre değil midir? Erfelek halkı haklı oldukları bu mağduriyet konusunda daha ne kadar beklemesi gerekmektedir?

2019 Yerel seçimleri öncesinde kendi adaylarına oy isterken, kazanması halinde Erfelek’e doğalgaz sözü vermiştir. Hükümet yetkilileri 31 Mart yerel seçimleri için olası Erfelek ziyaretinde oy talebinde bulunurken yine doğalgaz vaadinde bulunacak mıdır?

Bu haber 20181 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<