MERAKLA BEKLENEN FESİTVAL!

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Sinop Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı destekleriyle Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan lakerda festivalinin hazırlıkları başladı.

15 Kasım 2023 - 18:07 - Güncelleme: 15 Kasım 2023 - 23:20

Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, bu yıl düzenlenecek olan festivalde Sinopluların ilgi gösterecekleri alanları ön plana çıkartmak istediklerini dile getirdi. Festival hakkında bilgiler veren Başkan Gürbüz, 17 Kasım Cuma günü öğle saatlerinde düzenlenecek olan çocuk korteji ile festivalin başlayacağını bildirdi. Ayrıca Gürbüz, birbirinden renkli konserlerin de yer alacağını işaret ederek, festivalin sadece Sabahattin Ali Kültür Merkezi sınırlarında kalmayacağını belirtti.

“DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER BİZLERLE OLACAK”

Festival heyecanının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Gürbüz; “Sinop Kültür Turizm Derneği, Sinop Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı birlikteliğinde ortaya çıkan Festivalimiz 17 Kasım Cuma günü çocuk kortejiyle başlıyor. Bu yıl her yıl olduğu gibi yine çok dolu dolu bir festival içeriğimiz var ama bu sene misafirlerimizin en çok ilgi gösterdiği alanları özellikle ön plana çıkartmaya çalıştık. İki harika konserimiz var. Cuma akşamı Rüya Taner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Piyanist, Cumartesi akşamı da dünyaca ünlü Selva Erdener ve orkestra şefimiz aynı zamanda Piyanist İbrahim Yazıcı'nın akşamı ikinci bir konseri olacak. Yine konserler sadece bunlarla sınırlı değil Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yan taraftaki otopark alanındaki konser sahnesinde Sinop'un çok önemli grupları gün boyu konserler verecekler. Ben misafirlerimizin bu konserlere de ilgi göstermesini rica ediyorum. Yine festivalimizin en çok ilgi çeken konulardan bir tanesi de lakerda finali, tabi ki çok ilgi çekecek. Bu finalimizi harika bir jüri önünde Levon Bağış ve Tan Morgül dünyaca ünlü tadım üstatlarımız bizimle olacak ve onların sunuculuğunda bu finali yapacağız.”

“ÇOK GÜZEL ETKİNLİKLERİMİZ VAR”

Bu sene yarışmanın çok fazla ilgi görmesi nedeniyle iki ön yarışma eklediklerini ifade eden Gürbüz; “Cuma ve cumartesi günleri 14.00- 16.00 saatleri arasında bu defa lakerdanın sunumu yani en güzel lakerda sunumu tabağı yarışması olacak. 8 gastronomi öğrencimiz yarışacaklar burada. Onlara da harika moderatörler ve 4 inanılmaz şef eşlik edecek. Bunları Youtube'dan da yayınlayacağız ama misafirlerimiz gelip bizim 350 kişilik salonumuzda bu sunum yarışmalarını izlemelerini ben özellikle öneriyorum. Bütün misafirlerimiz interaktif olarak bu yarışmaya görüşlerini bildirebilecekler, konuşabilecekler, o yüzden Cuma, Cumartesi, Pazar bence bütün misafirlerimiz festival bölgesinden ayrılmamalılar diye düşünüyorum. Çocuklarını da buradan ayırmasınlar. Onlar için de çok güzel etkinliklerimiz var.”

“ÇOCUKLARIN YÜRÜYÜŞÜ İLE FESTİVAL BAŞLAYACAK”

Festival içerisinde çocukları da unutmadıklarının altını çizen Gürbüz; “Her yıl olduğu gibi çocukların bu festivalde varlığına çok önem veriyoruz. Çünkü bu festival farkındalık yaratma, balıkçılık ve bir değer yaratma festivali. Biz bu festivalde çocukların akıllarına, zihinlerine çok önemli bir farkındalık işlemek istiyoruz. O yüzden de festivalimizin açılışı Cuma günü öğlen çocuk korteji ile başlayacak. Çocuk kortejine katılmak tamamen sınırsız bir şekilde özgür. Eski Meliha Kasım otelinin önünde hep beraber buluşacağız. Belediye bandomuz eşliğinde arkasında çocuk grupları, katılmak isteyen vatandaşlar, kostümlü animasyon ekiplerimiz hep beraber buzhane binasına kadar yürüyüşümüzü yapacağız. Sonra çocuklarımızın tiyatro gösterisi ardından festivalimiz başlayacak. Yürüyüşümüze aynı helesa yürüyüşü yapıyormuş gibi bütün misafirlerimizi genç, yaşlı, çocuk herkesi bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.



 


Bu haber 8986 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<