MÜZE Mİ OLACAK?

Sinop’ta Meydan Projesi kapsamında boşaltılan Asgari Gazino’nun amfora müzesi olacağı öğrenildi.

MÜZE Mİ OLACAK?
08 Mayıs 2024 - 16:26 - Güncelleme: 15 Mayıs 2024 - 13:26
Sinop’ta Meydan Projesi kapsamında boşaltılan ve uzun yıllardır boş durumda duran Askeri Gazino’nun amfora müzesi haline dönüştürüleceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, habere konu binanın Kültür Bakanlığı’na tahsis edildiği bu doğrultuda üst katının amfora müzesi, alt tarafının ise kent arşivi müzesi yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!
29 Nisan 2024 tarihinde AjansSinop.com’da yayımlanan haberde Askeri Gazino’nun çürümeye terk edildiğini ileri süren vatandaşlar, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a çağrıda bulunmuş, tarihi yapının çürümeye tek edildiğini ileri sürmüşlerdi.
BUGÜNE KADAR BİR AÇIKLAMA YAPILMADI!
Öte yandan söz konusu haberin yapılmasının ardından askeri gazinonun akıbeti hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Vali Özarslan’ın sessizliğini korumaya devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. Sinoplular arasında; “Sayın Vali Sinop’u ilgilendiren konular hakkında neden bir açıklama yapma gereği duymuyor. Bunu merak ediyoruz.” Diye ifade edildi.
BİLGİLENDİRİLMEK İSTİYORUZ!
Vali Özarslan’a tekrar çağrıda bulunan vatandaşlar; “Sinop’a ne yapılacaksa en yetkili ağızdan, yani Vali’den bilgi almak istiyoruz. Askeri Gazino ne yapılacak? Halk olarak öğrenmek istiyoruz. Lütfen açıklama yapmaktan, devlet eliyle yapılan yatırımları, vatandaşlarla paylaşmaktan geri durmayın.” diye konuştu.
 
Bu haber 12535 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<