ÖĞRETMENEVİ'NDE ÇAY GREVİ!

Sinop’ta Öğretmen Evi’nde fiyat tarifesine yapılan zamları emekli öğretmenler protesto etti.

ÖĞRETMENEVİ'NDE ÇAY GREVİ!
01 Ocak 2024 - 18:18 - Güncelleme: 03 Ocak 2024 - 10:23
Sinop Öğretmen Evi salonunda çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçiren emekli öğretmenler içtikleri çay, kahve vb. gibi ürünlere %50 oranında zam yapılmasına tepki gösterdi. Emekli öğretmenler, sabah saatlerinde Öğretmen Evi salonuna gitti. Kapı girişine asılan yeni fiyat listesini gören öğretmenler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Durumu hemen Öğretmen Evi müdürü ile görüşmek istedi. Ancak aldıkları cevap ‘düşüremeyiz’ oldu. Öğretmenler ise bu durum karşısında hiçbir şekilde tüketim yapmama kararı aldıklarını ve söz konusu zamları protesto ettiklerini söyledi.

“YANCILARDAN DA ÖZÜR DİLERİZ”
Arkadaşları ile birlikte boykot edeceklerini ve Öğretmen Evi’nde hiçbir şekilde tüketim yapmayacaklarını dile getiren emekli öğretmen Ercüment Altay; “Her zaman geldiğimiz gibi sabah Öğretmen Evi’ne geldik. Kapısına baktığımızda bir afişin asılı olduğunu gördük. Yeni yıl sürprizi %50’nin üzerinde zam oranlarıyla karşılaştık. Zaten buraya gelen arkadaşlar emekli öğretmenler. Emeklini durumu da malum, yani yılbaşında insanlara kötü sürpriz yaşattılar. Arkadaşların da tepkisi boykot edelim dediler. Daha öncesinde de müdür beyle görüştük. Bu zamların biraz fahiş olduğunu, biraz düşürülmesi gerektiğini izah ettik ama müdür bey düşüremeyeceğini söyledi. Arkadaşlarla görüşmeler yaptık. Arkadaşlar da boykot edelim dedi. Daha öncede böyle bir sorun yaşamıştık boykot etmiştik. Onun sonuncunda da bir fiyat indirimi olmuştu. Burayı piyasayla eşit hale getirdiler. Burası bir sosyal tesis. İnsanlar buraya daha ucuz olduğu için geliyor. Daha çok emekliler buraya ekonomik diye geliyor. Oyunlarda yandan seyreden, yancı diye tabir ettiğimiz arkadaşlardan da özür diliyoruz. Yancılara da bir şey ısmarlayamıyoruz. Kusurumuza bakmasınlar.”



“HİÇ KİMSE İÇECEK İÇMİYOR”
Yapılan bu zamların biran önce geri çekilmesini isteyen emekli öğretmen Özcan Küçükali; “Asgari ücreti 17 bin liraya çıkarınca, güne uyanmadan geldik öğretmen evine çay 7 buçuk lira listeler asılmış. Buranın genel olarak işlevselliği hiçbir sorunu çözmezken, insanlar burada nefes alamıyor. Bunlar bir tarafta dururken, öbür taraftan en kolaycı bir şekilde, bütün ürünlere zam %50 civarında zam yapıldı. Bu durumu protesto ediyoruz. Öğretmenlerin zaten ortalama durumları belli. Buradaki yüksek orandaki zam durumunu protesto ediyoruz. Gördüğünüz gibi masalarda hiç kimse içecek içmiyor. Geri adım atarlarsa memnun oluruz.”



“YARIN TERMOS GETİRECEĞİZ”
Öğretmen Evi işletmesinin para kazandığını işaret eden Ayşe Baş; “Böyle bir şey olmaz. Burası zaten para kazanıyor.  Burada çalışanlara parayı zaten devlet veriyor. Bunlar zarar etmiyor ki zam yaptılar. Buna karşıyız biz, protesto ediyoruz. Yarın evden termos getireceğiz.”



“HAVALANDIRMASI BİLE YOK”
Zamların biran önce geri çekilmesini istediklerini dile getiren Perihan Evci ise; “Çayın maliyeti kaç lira? Gerek var mıydı? Suyun maliyeti kaç lira? Markette 2,25, burada 7 buçuk liraya satılıyor. Ticarethane midir?, elektriği paralı mıdır?, kirası mı var? İnsanların hakikatten aklıyla oynuyorlar. Bir havalandırma bile yapmamışlar, insanları ahır gibi yere sokmuşlar. Bir kliması, havalandırması bile yok. Zamların geri çekilmesini istiyoruz.” diye konuştu.


 
Bu haber 13104 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<