ONLAR İÇİN ENGEL DİYE BİR ŞEY YOK!

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri kendi imkanlarıyla aile ekonomisine destekte bulunmak için el işi kursu görüyor.

30 Aralık 2023 - 17:07 - Güncelleme: 01 Ocak 2024 - 16:33

Sinop Kent Konseyi binasında Salı ve Cuma günleri kurs gören engelli kursiyerler yapmış oldukları ürünleri hem sergiliyor hem de satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

“Öğrencilerimiz çok çalışkan”

Sinop Kent Konseyi Üyesi Nermin Tansel çok güzel işler yaptıklarını belirterek, “Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi başkanı bize gösterebilir misin diye bir öneride bulundu bende kabul ettim.2 senedir bunlarla uğraşıyorum. Çok güzel işler yapıyorlar. Bende kalmasın herkes öğrensin diye bilmediklerini öğretiyorum. Makrome, tel kırma, Ayancık işi dantel, örgü çantalar bunlarla uğraşıyorlar. Bez bebek yapıyorlar, bebek hırkaları örgü yapıyorlar. Evdeki yünleri de değerlendiriyorlar. Çoğu geri dönüşüm oluyor. Bunların yazın stantları var stantlarda satıyorlar bazen de internet yoluyla satış yapıyorlar. Sipariş alıyorlar, örüyorlar, tekrar gönderiyorlar. Kazanç kendilerine ait bize hiçbir şeyi yok. Çünkü her malzemesi, emeği kendilerinden olduğu için biz para almıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

“Ekip olarak çok uyumlular”

Sinop Kent Konseyi Başkanı Fatma Ustacan, katılmak isteyen herkesi beklediklerini ifade ederek, “Burada Salı ve Cuma günleri engelli meclisimizin kurs üyeleri var. Nermin hocamızın önderliğinde katkılarıyla birlikte 2 senedir engelli meclisimiz el işleri yapıyor, el emeklerini ortaya koyuyor ama kendi malzemeleriyle yapıyorlar. Çoğu evlerindeki malzemeler bir nevi geri dönüşüm de diyebiliriz buna, ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Sergi yapıyorlar. Sinop halkını davet ediyorlar. Sonrada belediyemizin sahilde açtığı stantta satış yapıyorlar. Ekip olarak ta çok uyumlular. İşitme engelli arkadaşlarımız çoğunlukta iletişimi de öyle güzel ayarlıyorlar ki Nermin Hoca işaret dili öğrenmiş gibi oldu. Hepimizde biraz öyle olduk daha doğrusu. Soğuk kar kış demeden Salı ve Cuma günleri buradayız. Katılmak isteyenleri her zaman bekleriz. Nermin hocamız her zaman öğrenmek isteyene açığız buyursunlar gelsinler diyor. Kent konseyinin içinde hiçbir zaman bir ücret yok ama kendileri satış yapınca kendi ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.” Dedi.

“İçimizdeki yetenekleri çıkarıyoruz”

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç, yardımcı olunca her şeyi başarabildiklerinin altını çizerek şu ifadelere yer verdi; “Arkadaşlarla özellikle boş zamanlarımızda sanatlarımızı ve yeteneklerimizi değerlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda aile bütçelerine katkıda bulunuyoruz. Yanlarında olunca, yardımcı olunca her şeyi başarabilirler. Nermin hocamızda bizim isteklerimiz doğrultusunda yardımcı oluyor. Bilmediklerimizi öğreniyoruz. İçimizdeki yetenekleri çıkarıyoruz. Öğrenmek isteyen herkesi bekliyoruz.

Bu haber 12179 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<