ONLARI UNUTMADI!

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, 4.sü düzenlenen Sinop Lakerda Festivalinde Sinop’un değerlerini andı.

21 Kasım 2023 - 18:49 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:31

Başkan Gürbüz, festivalin final etabında söz alarak emekli öğretmen Zeynel Zeki Özcanoğlu ve Söz ve beste yazarı Levent Bektaş’a övgü dolu sözler söyledi. Geçtiğimiz yıllarda hayata gözlerini yuman Sinop fotoğrafları koleksiyoncusu Özcanoğlu’nun bu yıl düzenlenen festivalde de fotoğraflarından sergi açtıklarını belirtti. Bir süredir tedavi gören söz ve beste yazarı Bektaş’a ise geçmiş olsun dileklerini ileterek kente kattığı değerlerden dolayı teşekkür etti.

“Pırıl pırıl teknesi vardı”

Konuşmasında Özcanoğlu’nun muhteşem bir arşivi olduğunu kaydeden Gürbüz, “Sinop Kültür ve Turizm Derneği Sinop’un en eski, en köklü derneklerinden bir tanesi. Burada da bugün anmak istediğim isimlerden bir tanesi özellikle bizim emekli beden eğitimi öğretmenimiz Zeynel Zeki Özcanoğlu. Yalı kahvesinin önündeki o pırıl pırıl teknesiyle balığa çıkılabilen her gün denize çıkar ve kendi tuttuğu palamutları getirirdi.9 yıl önce buraya yerleştiğimden itibaren onu hep deniz kenarında ya da kendi arşiviyle ilgili uğraşılarında görürdüm. Muhteşem bir arşivi vardı. Burada parça parça onun arşivini değerlendirdik. Kendisini rahmetle anıyorum ve bu derneğin bugünlere gelmesinde emekleri içinde minnettar olduğumu söylemek istiyorum. “Dedi.

“Acil şifalar diliyorum”

Bektaş’ın, Kültür Turizm Derneğinin her zaman en önemli üyelerinden biri olduğunu anımsatan Başkan Gürbüz, “Bir diğer ismimde gazeteci ve söz yazarı Levent Bektaş. Maalesef bir süredir tedavi görüyor kendisi şu an hastanede yoğun bakımda maalesef uzun zamandır bununla mücadele ediyor. Bir taraftan gazetecilik yapıyor bir taraftan da tersanede otururken güftelerini yazıyor. Her zamanda bu derneğin en önemli üyelerinden biriydi. Oda umarım sağlıkla aramıza döner diyorum geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.

Bu haber 15390 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<