PSİKOLOG BAL; "ÇOCUKLARIN POTANSİYELİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTIYORUZ"

Sinop’ta BB Psikoloji adında hizmet veren Psikolog Berika Bal; “Neurosound, çocuklarda bulunan dikkat eksikliği, hiperaktivite, otizm, öğrenme güçlüğü, konuşma geriliği veya gelişim problemleri gibi sorunları çözmek üzere tasarlanmış bir cihazdır.” dedi.

PSİKOLOG BAL; "ÇOCUKLARIN POTANSİYELİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTIYORUZ"
16 Mayıs 2024 - 11:55 - Güncelleme: 21 Mayıs 2024 - 16:03
Geçtiğimiz aylarda Sinop’ta Camikebir Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan BB Psikoloji kurucusu Berika Bal, kentte ilk defa Neurosound Dikkat ve Algı Geliştirme cihazını kullanmaya başladıklarını söyledi. Bu cihaz sayesinde çocuklarda, dikkat eksikliği, hiperaktivite, otizm, öğrenme güçlüğü, konuşma geriliği ve gelişim problemlerinin üstesinden geldiklerini belirtti. Bal, Neurosound cihazı ve diğer uyguladığı tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Çocuk ve ergen üzerine çalışmalarını yürüten Bal, bu konuda Sinop’taki ciddi bir açığı kapattıklarını dile getirdi.
“ÇOCUKTA VAR OLAN POTANSİYELİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMAYI HEDEFLİYORUZ”
Sinop’ta ilk kez dikkat ve algı üzerine Neurosound adında bir cihaz kullandıklarının altını çizen Psikolog Berika Bal; “Sinop’ta 1 aydır BB Psikoloji de hizmet vermekteyim. Alanım çocuk ve ergenler üzerine. Ayrıca Neurosound Dikkat ve Algı Geliştirme Merkezi’nin Sinop’taki ilk şubesiyim. Neurosound, çocuklarda bulunan dikkat eksikliği, hiperaktivite, otizm, öğrenme güçlüğü, konuşma geriliği veya gelişim problemleri gibi sorunları çözmek üzere tasarlanmış bir cihazdır. Amacımız işitsel algı sistemini uyararak, çocukların beyindeki nöronlarını değiştirmemizdir. Diğer bir amacımız da aslında merkezi sinir sistemini uyarmak. Merkezi sinir sistemini uyardığımızda çocuğun duygu ve düşüncelerinde değişiklik sağlayabiliyoruz. Ayrıca çocukta aslında var olan potansiyeli en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz. Çocuğu duygusal, duyusal, bilinçsel ve akademik olarak en yüksek seviyelere getirmeye çalışıyoruz. Seans sırasında bu cihazı açarak, çocuğun ihtiyaçları doğrultusunda kanaat getirdiğimiz programı bu cihaza göndererek seansı başlatıyoruz. Çocuk 1 saat boyunca kulaktan uyarılarak dinleti sağlamış oluyor. Ayrıca biz dinleti sağlarken, çocuğun sözel belirtilerimi eksik, sayısal becerilerimi, daha çok dikkatte mi yoğunlaşmalıyız ona karar veriyoruz ve ona göre etkinlikler sağlıyoruz. Çocukların motor becerilerinde bozukluk bulunduğunda Neurosoundın denge tahtası mevcut. Bu denge tahtasına çocuk çıkıyor ve oyunları var. Bilgisayardan oyunları açıyoruz. Çocuk denge tahtasının üzerinde dengede kalmaya çalışarak motor becerilerini ilerletmeye çalışıyoruz. Daha çok sakar çocuklarda, takılıp düşen, bir yerlere çarpan çocuklarda uygulamaya çalışıyoruz.”
“İYİLEŞTİRME ADIMLARINI BAŞLATMIŞ OLUYORUZ”
Diğer uygulamalarının ise oyun terapisi uygulamak olduğunu kaydeden Bal; “Oyun alanımızda terapi gerçekleştiriyoruz. 2 yaşından 8 yaşına kadar, bazen 10 yaşı bile bulabiliyor. Burada ben çocuk merkezli oyun terapisi uyguluyorum. Bu demektir ki ben çocuğu asla yönlendirmiyorum. Çocuk kendi istediği şekilde burada istediği oyunları oynayabiliyor. Bazen beni katıyor oyunlarının içerisine. Bu şekilde 1 saat boyunca, haftada 1 gün olmak üzere oyun oynuyoruz. Burası aslında bizim ameliyathanemiz gibi ve burada çocuk kendini yavaş yavaş iyileştirmeye başlıyor. Bazen oynadığı oyunlarda evde yaşadığı, okulda veya dışarda yaşadığı problemleri görebiliyoruz. Bu sayede de veliye de pisiko eğitim vererek düzgün bir seans planlaması içerisinde çocuğu iyileştirme adımlarını başlatmış oluyoruz.”
“TÜM DANIŞANLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Psikolog Bal, Sinop’ta çevresindeki tüm ebeveynlerin çocuklarını başka bir ile götürme gereksinimi duyduğunu işaret ederek konuşmasına şu cümlelerle tamamladı; “Çocuklarda artık dikkat eksikliği çoğunda var. Daha sonra ekran bağımlılığı çoğu çocuğun problemi aslında. Bu yüzden bende bir psikolog olarak çocukların bu tarz bir hizmete daha fazla ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için de Sinop’ta böyle bir yer açmayı düşündüm. Çok yoğun bir ilgi var. 1 aydır çok yoğun danışan alıyorum ve gerçekten Sinop’un da buna ihtiyacı varmış. Tüm danışanlarıma yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Bu haber 14801 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<